""
""

Teov potez koji je izazvao polemiku - najsrećnija ili najluđa asistencija?! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.12.17. | 08:40

Mi ćemo pre izabrati ovo drugo... Klipersi slavili u lokalnom derbiju, Bogdanović solidan, ali Sakramento je poražen

Svašta smo tokom godina mogli da vidimo od Miloša Teodosića! Apsolutno svašta - dodavanja kroz noge, iza leđa, preko celog terena, bez gledanja, preko glave... Ali, ovako nešto ne pamtimo da je ikada dosad uradio.

Izabrane vesti

Srpski plejmejker rešio je da svom kapitenu Blejku Grifinu u lokalnom derbiju sa Lejkersima i pobedi rezultatom 121:106 poželi dobrodošlicu zbog povratka na teren posle oporavka od povrede tako što mu je servirao asistenciju koja je podigla košarkašku Ameriku na noge i izazvala dilemu - da li je ovo bilo njegovo najsrećnije ili najluđe dodavanje? I to već u drugom minutu utakmice! 

Dok jedan deo košarkaške publike misli da je Teodosić jednostavno imao sreće, drugi pak tvrde da je Srbin baš to želeo i da je predosetio da će ga Grifin ispratiti kako bi akciju završio. Ne znamo za vas, ali mi biramo ovo drugo. Jer, ako nas je Teo nečemu dosad naučio onda je to da sa njim ništa nije nemoguće...

Teodosić je na terenu proveo čak 33 minuta, čime je postavio rekord dosadašnje karijere, a za to vreme skupio je 11 poena (3/8 iz igre, 2/7 za tri), sedam asistencija i pet skokova. 

Klipersi su odigrali rutinsku utakmicu protiv gradskog rivala kojeg su unutrašnji problemi lagano počeli da „izjedaju“. Uoči same utakmice sa Klipersima stručni štab Lejkersa i igrači odigraži su sastanak na kojem su svi imali otvorenu mogućnost da kažu sve što imaju i misle jedni o drugima, sve u cilju pronalaska rešenja iz nezgodne situacije.

Mnoge igrače mučila je minutaža, poneki su imali internih problema sa drugim saigračima. Jasno je da budućnost kluba ne uključuje mnoge igrače iz sadašnjeg sastava, ali čini se da je čistka potrebna mnogo pre kraja sezone...

Dešavanja na parketu Stejpls Centra pokazala su da je pred Lejkersima dugačak put. Jezerdžije su doživele poraz, a već posle uvodne četvrtine imali su čak 17 poena zaostatka. Bio je to njihov osmi poraz u poslednjih devet utakmica.

Blejk Grifin se na parket vratio pošto je propustio 14 utakmica zbog oštećenna kolateralnih ligamenata upravo protiv Lejkersa prošlog meseca. Upravo je kapiten Klipersa bio najefikasniji uz Lua Vilijamsa, a obojica su spakovali po 24 poena.

Kod Lejkersa Džordan Klarkson je bio najubedljiviji sa 20 poena. 

Od srpskih igrača na parketu se prethodne noći našao još i Bogdan Bogdanović, ali je njegov Sakramento poražen kao domaćin od Finiksa sa 101:111. 

Bilo kako, Bogdanović je odigrao sasvim solidan meč za 30 minuta u igri spakovao je 13 poena (5/10 iz igre), uz još tri završna dodavanja, dva skoka i jednu blokadu.  

Heroj Finiksa bio je Devin Buker, koji je uprkos nešto slabijoj šuterskoj večeri uspeo da ubaci čak 13 od svojih 26 poena (9/25 iz igre) u završnih pet minuta utakmice, kako bi Sanse odveo do pobede.

Buker je propustio minulih devet utakmica zbog povrede aduktora, ali se polako vraća u ritam. Nije bio najsvežiji protiv Kingsa, ali je njegov učinak bio ključan u seriji 17:4 koja je dobila meč. Finiks je vodio dobrim delom utakmice, ali je Sakramento u ranoj fazi poslednje četvrtine uspeo da se podigne, veže devet poena i povede rezultatom 97:93. A onda je krenula strašna serija od Bukera, začinjena odličnim dvokorakom pored Vilija Koli Stajna, ali i dve velike trojke.

Ti Džej Voren ga je ispratio sa 26 poena i 10 skokova, dok je Markiz Kris ubacio 14 poena. Kod Sakramenta Zek Rendolf je ubacio 14, dok su još četvorica igrača imala po 12 poena. 

NBA - REZULTATI

Vašington - Hjuston 121:103
/Porter 26 - Harden 20/

Toronto - Atlanta 111:98
/Derozan 25 - Prins 30/

Čikago - Indijana 119:107
/Markanen 32 - Kolison 30/

Majami - Bruklin 87:111
/Ričardson 19 - Heris 21/

Nju Orleans - Dalas 120:128
/Dejvis 32 - Smit 21/

Oklahoma - Milvoki 95:97
/Vestbruk 40 - Adetokunbo 23/

Sakramento - Finiks 101:111
/Rendolf 14 - Voren, Buker 26/

Golden Stejt - Šarlot 100:111
/Durant 27 - Hauard 29/

LA Lejkers - LA Klipers 106:121
/Grifin 24 - Klarkson 20/

ISTOČNA KONFERENCIJA

ZAPADNA KONFERENCIJA

(FOTO: Action Images)


tagovi

Sakramento KingsNBA ligaMiloš TeodosićLos Anđeles LejkersFiniks SansBogdan BogdanovićBlejk Grifin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara