"Rekorder: Julijan Negelsman"
"Rekorder: Julijan Negelsman"

Tek mu je 28, a već je trener u Bundesligi!

Vreme čitanja: 1min | uto. 27.10.15. | 16:46

Nakon Huba Stevensa koji do kraja sezone ima zadatak da sačuva Hofenhajm u eliti, na klupu će sesti talentovani Julijan Negelsman koji još nema ni validnu licencu, ali ima trogodišnji ugovor

Rekorder: Julijan Negelsman

Bundesligaš Hofenhajm iznenadio je mnoge i imenovao 28-godišnjeg Julijana Negelsmana, koji tek treba da polaže ispite za A licencu, kao novog trenera. To ga, ujedno, čini i najmlađim šefom stručnog štaba u istoriji Bundeslige.

Izabrane vesti

Klub iz Sinshajma u ponedeljak je otpustio Markusa Gizdola i odmah zaposlio 61-godišnjeg Belgijanca Huba Stevensa kao naslednika do kraja sezone, sa zadatkom da sačuva Hofenhajmu status bundesligaša. Nakon toga palicu preuzima mladi stručnjak.
“Znamo da smo napravili hrabar potez imenovanjem Negelsmana koji je velika nada za budućnost i želimo da pokažemo da verujemo u kvalitetne mlade ljude”, objasnio je sportski direktor ovog kluba Aleksander Rosen, uz napomenu da je novi trener potpisao trogodišnji ugovor.

Negelsman, koji je prvobitno bio zaposlen kao pomoćnik šefa stručnog štaba u sezoni 2012/13, ostaće do kraja sezone trener omladinskog tima Hofenhajma, a vreme do početka narednog šampionata iskoristiće da stekne validnu trenersku licencu.
“Radujem se ovom izazovu i hvala svima koji veruju u mene i koji su mi poverili ovaj delikatan zadatak”, istakao je Negelsman, koji je Hofenhajmov juniorski tim predvodio do titule šampiona Nemačke 2014. godine.  

Hofenhajm, čiji je gazda milijarder Ditmar Hop, trenutno je 17-plasirani tim Bundeslige sa samo šest bodova iz prvih deset utakmica u sezoni.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Printscreen/twitter.com/achtzehn99_en)


tagovi

Markus GizdolJulijan NegelsmanHub Stevens

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara