"Vasiljević u okršaju sa Ilijom Ivićem"
"Vasiljević u okršaju sa Ilijom Ivićem"

Tek drugi Srbin na klupi kluba iz “Liga petice“ - Srbinu zadatak da preživi u Primeri!

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.01.17. | 13:36

Iako do sada nije samostalno vodio ama baš nijedan klub...

Vasiljević u okršaju sa Ilijom IvićemStariji ga se sećaju dok je od 1989. do 1994. igrao štopera Partizana, kasnije je u dva navrata proveo po sezonu u Osasuni, ali mu se očigledno baš dopalo u Pamploni, pa je i po završetku karijere ostao na El Sadaru da bi danas preuzeo i dirigentsku palicu Rohijosa. Petar Vasiljević novi je trener Osasune!

I tek drugi Srbin koji trenutno vodi jedan od klubova iz pet najjačih liga Evrope. Tu je još samo Siniša Mihajlović na klupi Torina.

Izabrane vesti

Posebno zanimljivo je to što 46-godišnji Vasiljević do sada nije imao priliku da samostalno vodi neki profesionalni klub. Što ne znači da nije upućen u aktuelnosti na El Sadaru. Od 2008. do 2010. godine radio je kao trener u omladinskoj školi Osasune, dok je u poslednje vreme kao sportski direktor birao pojačanja. Ili bi bar trebalo da je tako.

Sigurno bi trebalo da je više nego upoznat sa kvalitetima igrača koji su ostali u ekipi posle smene čuvenog Hoakina Kaparosa. On je potrajao samo dva meseca, pošto je ekipa tokom njegovog mandata izgubila svih pet ligaških utakmica i pritom postigla samo jedan gol. A nije baš blistala ni pre njega, pa će Vasiljević imati veoma težak zadatak da je sačuva u eliti, ako se u Osasuni uopšte zanosi tim.

Jer posle uvodnih 17 kola Osasuna ima samo sedam bodova, jednu pobedu, 13 datih golova. Prvi tim iznad crte, a to je slavna Valensija, beži joj pet bodova. Sledeći, Leganjes i Deportivo, već su devet koraka ispred.

Puno sreće Petru. Biće mu potrebna.

(FOTO: MN Press)


tagovi

EvropaOsasunaPetar VasiljevićPrimeraŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara