Mihajlo Pjanović u duelu sa Taribom Vestom
Mihajlo Pjanović u duelu sa Taribom Vestom

Taribo Vest: Hteo sam da zapalim Okser

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.12.18. | 16:44

Nigerijac kaže da je često igrao pod ugovorima u kojima nije znao šta konkretno piše i koliko zapravo zarađuje...

Nekadašnji štoper Partizana i mnogih evropskih klubova, reprezentativac Nigerije - Taribo Vest, požalio se u jednom intervjuu kako kada je došao u Evropu nije imao pojma šta sve stoji u njegovom ugovoru i koliko će zarađivati. 

Vestov prvi evropski klub bio je francuski Okser koji je tada predvodio lefendarni Gi Ru. Ekipa za koju su igrali Loran Blan, Sabri Lamuši, Lilijan Laslan, Bernar Diomed, Stefan Givarš i ostali stigla je do titule šampiona 1996, međutim Nigerijac ne pamti po lepom vreme provedeno na stadionu Abe Deam. Jednostavno, Vest nije dobro poznavao francuski jezik i njegov menadžer i klub su ga varali... 
"Igrao sam u Bordou gotovo besplatno. Ugovor na pet godina u kome pojma nisam imao šta piše. Posle treće godine došli su Arsenal, Juventus, Rendžers i Betis da me traže. Otišao sam kod trenera i kazao mu da hoću da idem. Tada sam prvi put video šta sam zapravo potpisao. Igra sam za 3.000 franaka mesečno, dok su moje kolege imale plate od po 120.000 franaka. Tog dana hteo sam zapalim Okser. Odmah sam pozvao svog menadžera koji me je vrteo oko malog prsta. Uživao je negde u Senegalu". 

Izabrane vesti

Vest tvrdi da se situacija nije značajnije promenila ni kada je otišao u Italiju 1997...
"Stizali su pozivi sa svih strana. Odabrao sam Inter. I ponovo sam potpisao ugovor a da nisam znao šta sve u njemu piše".

Taribo Vest je posle Intera menjao klubove kao čarape. Stigao je i do Srbije 2003, kada je sa Partizanom izborio učešće u Ligi šampiona. 

Foto: Reuters


tagovi

Taribo Vest

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara