""
""

Taribo lupi i ostade živ: Bio sam bolji od Maldinija, ali je on igrao preko veze

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.09.13. | 16:23

Kontroverzni Nigerijac uveren da je bio nepravedno zapostavljen u Rosonerima jer je tadašnji kapiten igrao zbog protekcije klupskih čelnika

Kad Taribo Vest otvori dušu, onda ne može da bude dosadno. Čuvenog Nigerijca su kroz karijeru pratile mnoge kontroverze i zato je uvek zanimljivo kad priča o detaljima iz karijere. Podsetimo da je nedavno Žarko Zečević otkrio da je Vest imao više godina nego što to govori njegova krštenica, što je izazvalo veliku pažnju i demant od strane bivšeg štopera Partizana.

Izabrane vesti

Sada se Taribo dotakao perioda provedenog u Milanu gde je došao iz redova gradskog rivala Intera i za godinu dana odigrao četiri meča i postigao jedan gol. Vest smatra da je bio nepravedno zapostavljen u Milanu i da je platio cenu zbog zaštitiničkog odnosa kluba prema tadašnjem kapitenu Paolu Maldiniju. Nigerijac je rekao da je bio bolji igrač od Maldinija, ali da je Italijan igrao samo zato što ga je štitio neko od klupskih moćnika.
“Bila je žestoka konkurencija za mesta u odbrani. Konkurisali smo ja, Maldini i Kostakurta, ali je trener Zakeroni izabrao njih dvojicu iako je bilo jasno da sam ja najbolji. U to vreme Nigerija je igrala na Kupu Afričkih Nacija i ja sam propustio deo sezone u klubu zbog reprezentativnih obaveza. Kada sam se vratio iz reprezentacije, Maldini je bio povređen i ja sam zauzeo njegovo mesto. U nekim utakmicama sam bio fantastičan, ali određene osobe u klubu nisu bile srećne zbog toga i njihove reakcije me nisu obradovale. Rečeno mi je da Maldini ima zaštitnika u klubu i da niko ne može tek tako da ga izbaci iz tima. U to vreme sam imao dobar odnos sa predsednikom Intera Moratijem i on mi je tada rekao da su to normalne stvari u klubu kakav je Milan. Morati mi je otkrio da Maldinija niko ne može da pomeri iz tima i bio sam poptuno šokiran.”

On ističe i da je Milan hteo da ga otera po svaku cenu i da je izmišljeno da ima probleme sa srcem.
“U Milanu su pričali laži da bi me naterali da napustim klub. Izmišljali su da imam probleme sa srcem, slične onima koje je imao Nvankvo Kanu. A, ja sam bio najbolji na terenu u sva četiri meča koje sam odigrao, čak sam postigao i gol. Ipak, oni su hteli da napsutim klub i nisu mi ponudili produženje ugovora”, završio je svoju ispovest Taribo Vest.

Posle odlaska iz Milana, Vest je igrao za Derbi Kaunti, Kajzersalutern, Partizan, Al Arabi iz Dohe, Plimut, nigerijski klub Džulijus Berger i iranski Pajkan.

Maldini je za Milan odigrao 902 meča tokom 25 sezona provedenih u klubu. 

(FOTO: MN Press)

 


tagovi

EvropaInterItalijaMilanPaolo MaldiniSerija ATaribo Vest

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara