""
""

Taman osvojiše tri, oduzeše im četiri boda: Parma ponovo kažnjena, više je ništa ne može spasiti...

Vreme čitanja: 1min | čet. 16.04.15. | 17:50

Ovo je drugi put ove sezone da klub sa severa Italije sankcionisan na ovaj način, stim što su mu prethodno oduzeta tri boda

Parma je definitivno osuđena da se ove sezone oprosti od elitnog ranga, a da li će to biti odlazak u Seriju B ostaje da se vidi u narednom periodu. Fudbalska federacija Italije zbog finansijskih malverzacija oduzela je klubu sa Enio Tardinija još četiri boda, pa Parma sada ima svega 12, što je čak 17 bodova zaostatka u odnosu na Atalantu koja se nalazi na 17. poziciji, prvom mestu iznad opasne zone.

Izabrane vesti

Ovo je drugi put ove sezone da klub sa severa Italije sankcionisan na ovaj način, stim što su mu prethodno oduzeta tri boda.

Parma je u ovom trenutku praktično u bezizlaznoj situaciji, jer je ostalo još osam kola do kraja Serije A, a u opticaju su 24 boda. Čak i da pobedi u svim preostalim mečevima neće joj biti osiguran opstanak, ali je zaista teško očekivati da je tim Roberta Donadonija sposoban da učini tako nešto, iako je u prethodna tri kola osvojio šest bodova.

Ipak, sam odlazak u Seriju B neće biti toliko strašan ukoliko se obezbedi finansijska stabilnost, ali ako se to ne desi moglo bi da dođe do potpunog gašenja kluba i stvaranja novog koji bi započeo funkcionisanje na amaterskim osnovama.

Pored ovoga, disciplinski organi su kaznili i bivšeg predsednika Đampjetra Manentija i direktora Pjetra Leonardija zabranom od šest meseci bavljenja bilo kakvih delatnosti u fudbalu.

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija AParmaItalijaEvropaĐampjetro Manenti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara