""
""

Tako se to radi: Štutgart za jedno jutro doveo trenera i dva pojačanja (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.06.15. | 14:04

Borusija prodala rezervnog golmana za 3.500.000 evra, na Mercedes benz arenu stigao i momak koji je zavio Srbiju u crno

Kakav početak sedmice za navijače Štutgarta. Reklo bi se - idealan. Švabe su u roku od nekoliko časova ozvaničile tri posla koja bi trebalo da im garantuju makar manje stresnu sezonu nego prethodnu, kad su se u poslednjem kolu spasli eliminacije u Cvajtu.

Najpre su u trenera promovisali Aleksandera Cornigera, koji je prethodne tri godine napravio sjajan posao u Red Bul Lajpcigu, a sa novim klubom potpisao je ugovor do juna 2018.
„Pokušaću što pre svoje zamisli da prenesem igračima, nadam se da će one funkcionisati“, poručio je Corniger na promociji.

Izabrane vesti

Na njoj je sportski direktor kluba Robin Dutr potvrdio da je Štutgart angažovao i dva vredna pojačanja. Najpre je na Mercedes benc arenu stigao Mičel Langerak, doskorašnji rezervni golman Borusije iz Dortmunda. Svestan činjenice da će u konkurenciji sa Romanom Vajdenfelerom priliku dobijati samo u mečevima Kupa Nemačke, 27-godišnji reprezentativac Australije je rešio da potraži novu sredinu. A Štutgart deluje kao idealno mesto, jer je pre nekoliko sedmica stigao Poljak Przemislav Titon (bivši čuvar mreže PSV-a), pa je realno očekivati da Langerak bude prvi izbor. Štutagrt ga je platio Borusiji 3.500.000 evra, a uz određene bonuse suma može da naraste do 4.000.000 evra.

I na kraju, kao šlag na tortu, dres Štugarta obukao je i Jan Kliment, doskorašnji fudbaler Jihlave. Reč je o momku koji je eksplodirao na Prvenstvo Evrope za mlade reprezentacije, u dresu Češke postigaoje het-trik na utakmici drugog kola sa Srbijom i nije čudo što je Štutgart dmah reagovao i sa momkom koji se najbolje snalazi na poziciji iza napadača (mada može da igra i špici) potpisao četvorogodišnji ugovor.

(FOTO: Action images) 


tagovi

Stutgartprelazni rok 2015NemackaMičel LangerakJan KlimentEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara