"Martin Edegar"
"Martin Edegar"

Tako mali, a već misli svojom glavom: Džaba milioni Reala i Junajteda, najveći talenat Evrope izabrao Ajaks (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.10.14. | 15:50

„Ovde igrači poput njega dobijaju šansu u prvom timu, a ako bi se opredelio za Englesku, ne bi imao mnogo prilika u dresu Mančester junajteda ili Liverpula, dok u Realu ne bi imali strpljenja da ga čekaju“, kaže Frank de Bur

Martin EdegarMogao je da bira i ko zna kako bi drugi reagovali u njegovoj situaciji da ih zovu Real Madrid, Barselona, Bajern, Mančester junajted, Barselona... Na prvi pogled reklo bi se da je potrebno samo da zažmuri i upre prstom na kartu Evrope, ali Martin Edegar je upotrebio mozak, ostao imun na milione velikana i verovatno vođen savetima oca Hansa Erija izabrao istog takvog, samo ne toliko finansijki moćnog. Najveći talenat Starog kontinenta za prvu stanicu u nastavku karijere izabrao je - Ajaks.

Norveški mediji javljaju da je čudo od deteta pristalo da se preseli u Amsterdam, gde će provesti nekoliko sedmica na treninzima holandskog šampiona, upoznati se s potencijalnim saigračima i trenerom Frankom de Burom, koji zadovoljno trlja ruke što je stavio šapu na ofanzivnog vezistu Stromsgodseta.
Kad već bira, trebalo bi da izabere Ajaks. Ovde igrači poput njega dobijaju šansu u prvom timu. Ako bi se opredelio za, na primer, Englesku, ne bi imao mnogo prilika u dresu Mančester junajteda ili Liverpula. Isto tako, u Real Madridu ne bi imali strpljenja da čekaju dečaka kao što je on. Verovatno bi ga poslali na pozajmicu i prošlo bi dosta vremena pre nego što dobije šansu u najboljih 11. Da sam na njegovom mestu, odabrao bih Ajaks, zbog naše dobre škole i što ovde može da napravi iskorak u karijeri. Možda je već sad spreman za velike zadatke, kao neki igrači koji imaju 20 ili 21 godinu“, rekao je De Bur, uz napomenu da Edegar, po pravilima FIFA, ne može da potpiše profesionalni ugovor dok ne napuni 16 godina, a to će se desiti za mesec i po dana.

Izabrane vesti

Inače, Martin Edegar je 13. oktobra ušao u istioriju fudbala kao najmlađi igrač u istoriji kvalifikacija za Prvenstvo Evrope, pošto je oborio rekord star dve decenije, a podsećamo da ste o njegovom uzletu imali prilike da čitate na portalu MOZZART Sport.

Još jednom skrećemo pažnju da će ovaj momak tek 17. decembra napuniti 16 godina! Setite se gde ste bili u tom dobu...

(FOTO: Action images)


tagovi

AjaksEredivizijaEvropaFrank de BurfudbalHolandijaMartin EdegorStromsgodset

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara