"Martin Edegord"
"Martin Edegord"

Tako je to kad si čudo od deteta… Imaš 15 godina i Jirgen Klop te vodi u obilazak Vestfalena

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.11.14. | 19:53

Martin Edegord ipak ne krije da sanja o Liverpulu. Što ne mora da znači da će izabrati baš Redse

Martin EdegordVeć se godinama unazad na Ostrvu šegače sa Liverpulom i sve velike igrače koji izaberu Redse ispred nekih drugih, pa i klubova sa mnogo inferiornijom tradicijom, provociraju tvrdnjama da su otišli u gubitnički tim. Međutim, ima taj Enfild nešto što Liverpul i dalje čini veličanstvenim. Čim se čuvenim Kopom prolomi ono “You’ll Never Walk Alone” mnogi se i dalje ježe. Mlađani Martin Edegord, 15-godišnje norveško čudo od deteta, nije izuzetak iako nije bio ni rođen kada je Liverpul osvojio poslednju titulu u Premijer ligi.

Verovatno zbog one čudesne noći u Istanbulu i pobede nad Milanom posle 0:3 na poluvremenu u finalu Lige šampiona jedan od najvećih, ako ne i najveći talenat na fudbalskoj planeti mašta baš o crvenom dresu Liverpula.
"Liverpul je uvek bio moj klub iz snova", jasan je Edegord u ekskluzivnom intervjuu za nemački Bild koji sigurno predstavlja muziku za uši navijača Liverpula.

Izabrane vesti

Ali ne bi trebalo da odmah padaju u euforiju. Edegord ima ponude maltene svakog iole značajnijeg kluba na Starom kontinentu. Interesuju se i Real Madrid, Bajern Minhen, Ajaks, Mančester junajted i Mančester Siti, Čelsi, Barselona… Navijačka sklonost neće odlučivati pri izboru novog kluba.
"Suština je da izaberem klub koji će biti najbolji za mene i moj razvoj. To ne mora da bude Liverpul po svaku cenu", odgovara Edegord, koji ostaje zakopčan i kada se postavlja pitanje zemlje u koju će se preseliti.

Premijer liga? Primera? Možda Bundes?
"Mogu da zamislim sebeu Bundesligi. Nemačko prvenstvo je veoma kvalitetno. Nemam baš omiljeni klub u Nemačkoj, ali pratim Bajern i Borusiju Dortmund. Oni iz godine u godinu u Ligi šampiona pokazuju da su među najboljima na svetu".

Tradicionalno radni Nemci već su krenuli u ofanzivu. Edegard je posetio Vestfalen, Alijanc arenu, Mercedes-Benc arenu... A koliko je potencijala u ovom malom možda i najbolje oslikava podatak da mu je u Dortmundu vodič bio Jirgen Klop lično.
"Nisam trenirao. Samo su me proveli okolo. Jirgen Klop mi je objasnio kako klub funkcioniše, šta u Dortmundu misle o meni i šta da mi ponude. Treniram sam nekoliko dana u Bajernu i Štutgartu. Mnogo je to veći nivo od rada u mladim kategorijama norveških timova. Velika je razlika".

Čekamo kraj sezone i konačno odluku. Biće silno uzbudljivo pratiti karijeru ovog momka.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Borusija DortmundEvropaLiverpulMartin Edegormeđunarodni fudbalNorveškaStromgodset

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara