""
""

Tako im i treba kad im je Dunga selektor: Brazilci ispali! I to neregularnim golom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.06.16. | 08:46

Peru do četvrtfinala Kopa Amerike doveo Manuel Ruidijaz posle igranja rukom, prošao i Ekvador

Možda im tako i treba. Da ispadnu i da se žale. Brazilci, najmoćnija fudbalska sila svih vremena, izgubila je snagu ne samo na terenu, gde je već godinama “šišaju” iole ozbiljnije reprezentacije, već i van njega, pošto nema maltene nikakav uticaj, da ne kažemo protekciju, čak i u situacijama za koje se čini da je oštećena. Selesao je završio učešće na 45. izdanju Kopa Amerika, takmičenja koje je osvajao osam puta. I to još u grupnoj fazi, posle kontroverznog meča sa Peruom i poraza - 0:1.

Presudio je Manuel Ruidijaz, malo poznati, 25-godišnji napadač Universitarija. Na, utisak je, neregularan način. U 75. minutu odlučujućeg meča Grupe B, koji je odlučivao ko uz Ekvador ide u četvrtfinale, zlatna rezerva Peruanaca je pobegao Daniju Alvesu i dao gol. Rukom. Iako se on brani da nije.
Lopta je baš brzo išla i udarila me je u butinu. Ne razumem zbog čega polemike kad je sve bilo pošteno”, pričao je posle meča čovek odluke, iako ni sudije u prvi mah nisu znale šta da rade, pa je glavni, Urugvajac Andres Cunja, morao da se konsultuje sa pomoćnikom i tek posle dugog većanja pokaže na centar.

Izabrane vesti

Na taj način Brazil je tek treći put u istoriji Kopa Amerike pretrpeo poraz od Perua (1953, 1975) i prvi put otkako je aktuelni format, sa četiri tima u grupi, na snazi (1993) vraća se kući posle prvog kruga.

Pod baražnom vatrom kritika biće selektor Karlos Dunga koji već dve godine eksperimentiše, bezgranično veruje pojedincima iz tamošnje Serije A, a odrekao se zvezda kakve su Tijago Silva, David Luiz, Marselo, Oskar, Firmino… To što je Barselona dozvolila Nejmaru da učestvuje samo na Olimpijskim igrama, ne i na ovom turniru, teško će uticati da splasne nezadovoljstvo javnosti gladne uspeha. Zauzvrat je dobila samo pobedu od 7:1 nad Haitijem, mršav remi sa Ekvadorom 0:0 i poraz u kome je Brazil stvorio tek dve šanse!?

Peru ide dalje. I to kao prvi, u četvrtfinale, gde će mu rival biti Kolumbija, dok će domaćin Sjedinjene Američke Država za protivnika imati selekciju Ekvadora. Tim selektora Gustava Kvinteroša bez većih problema je savladao Haiti sa 4:0, uz pogotke Enera i Antonija Valensije. I čak 22 šuta na gol.

Ekvadoru je ovo treći put od uspostavljanja aktulenog sistema takmičenja da se plasirao među osam najboljih ekipa, premijerno posle čak 19 godina.

KOPA AMERIKA

Grupa B, treće kolo

Brazil - Peru 0:1 (0:1)
/Ruidijaz 75/

Ekvador - Haiti 4:0 (2:0)
/E. Valensija 11, Ajovi 20, Nogoa 57, A. Valensija 78/

Tabela: Peru 7, Ekvador 5, Brazil 4, Haiti 0 bodova.

Gruba C, treće kolo, večeras:

02.00 Meksiko - Venecuela
04.00 Urugvaj - Jamajka

Tabela: Meksiko 6, Venecuela 6, Urugvaj 0, Jamajka 0 bodova.

(FOTO: Action images)

 


tagovi

reprezentativni fudbalreprezentacija PeruaReprezentacija BrazilaPerumeđunarodni fudbalKopa Amerika 2016Kopa AmerikaKarlos DungaJužna AmerikaBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara