""
""

Tadić u timu godine Eredivisije, nagrada za najboljeg igrača ipak otišla Blindu

Vreme čitanja: 1min | pon. 05.05.14. | 15:35

Fajenord i Kambur dominiraju sa po trojicom igrača u 11 najboljih, šampion Ajaks ima samo jednog

To što je Dušan Tadić najbolji asistent lige i četvrti strelac iste nije bilo dovoljno da Srbin dobije nagradu za najboljeg igrača Eredivisije po izboru novinara holandskog Telegrafa koja je otišla Dejliju Blindu. Ipak naš igrač može da se zadovolji time što je uvršten u idealan tim prvenstva.

Zanimljivo da je Blind jedini igrač šampiona Ajaksa koji je izabran u najboljih 11, Fejenord i Kambur dominiraju izborom sa po trojicom fudbalera, Tvente ima dvojicu, a Herenven i AZ Alkmar po jednog predstavnika.

Izabrane vesti

Na golu je jedan od trojice igrača ekipe koja je prošle godine ušla u prvu ligu -  Leonard Ninhaus, ispred njega su njegovi saigrači iz Kambura štoperi Ramon Levin i Marten van der Lan. Levo je osvajač Zlatne lopte, pomenuti Dejli Blind koga u domovini zovu „holandski Lam“. Desno je igrač Fejnorda Deril Janmat.

Ispred odbrane su dvojica Janmatovih saigrača Leks Imers i Jordi Klasi, treći igrač je Felipe Gutijerez iz Tventea.

Napadački trio čine Roj Berens – jedini predstavnik AZ Alkmara, zatim Alfred Finbogason – najbolji strelac lige sa 29 postignutih golova i naš Dušan Tadić.

Nemanja Gudelj je bio u širem spisku kandidata, ali nije uspeo da upadne u najboljih 11. 

(FOTO: telegraaf.nl)


tagovi

TventeRoj BerensRamon LevinMarten van der LanLeonard NinhausLeks ImerskamburJordi KlasiFajenordHolandijaEvropaEredivizijaDušan TadićDeril JanmatDejli BlindAZ AlkmarAlfred FinbogasonAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara