""
""

Svevideće oko stiže i na Čizmu: Juve i Lacio testiraju gol tehnologiju u finalu Kupa!

Vreme čitanja: 1min | pet. 10.04.15. | 19:37

Posle engleske Premijer lige i nemačke Bundeslige, uskoro bi i Serija A mogla da se igra pod „budnim okom“ kamera

Tehnološke inovacije dolaze i na Apenine! Italijanska fudbalska federacija potvrdila je danas da ozbiljno razmatra uvođenje hok aj tehnologije, a čast da prvi put igraju „pred kamerama“ imaće igrači Lacija i Juventusa u finalu Kupa Italije na Olimpiku. Ako sve protekne kako treba, uskoro bismo posle engleske Premijer lige i nemačke Bundeslige dobili nadzor gol linije i u Seriji A.

Izabrane vesti

Predsednik najbolje italijanske lige, Maurisio Bareta, obelodanio je ovu informaciju tamošnjim medijima.
„Želimo da potvrdimo da će na Olimpiku biti isprobana hok aj tehnologija. Na prethodnim sastancima bilo je razgovora i analizirali smo ponude, pa smo odlučili za saradnju sa kompanijom Hok aj. To je ista tehnologija koja se koristi u Premijer ligi, od naredne sezone će se uvesti i u Bundesligi i podrazumeva nekoliko kamera koje iz različitih uglova snimaju gol liniju“, istakao je Bareta.

Englezi su od ove sezone postali pioniri među najjačim svetskim ligama kada je u pitanju ova napredna tehnologija, dok će tim stopama krenuti i nemački bundesligaši. Ukoliko se 20. maja na Olimpiku nadzor gol linije pokaže dobro, uskoro bismo mogli da vidimo hok aj i u Italiji, dok Španci i Francuzi za sada jedini odolevaju kada su lige petice u pitanju.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Serija ALacioJuventusItalijagol tehnologijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara