""
""

Svetski šampion stiže u Valetu

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.10.17. | 23:15

Kristijan Zakardo na zalasku karijere odlučio da oproba sreću na Malti

Kristijan Zakardo, ikona Palerma i Parme, koji je u karijeri igrao i za Milan i bio deo italijanske selekcije koja je osvojila Svetsko prvenstvo u Nemačkoj 2006. godine, potpisuje za – malteškog prvoligaša Valetu!

Izabrane vesti

Tridesetpetogodišnji defanzivac doduše već neko vreme nema zapaženijih angažmana, još otkako je 2015. napustio Milan u kojem je proveo dve i po godine. Letos je čak došao do toga da putem internet oglasa traži novi klub.

U poslednje vreme tavorio je po niželigašima, gde je prošle sezonu branio boje Vićenze na pozajmici iz Karpija, ali tamo se nije naigrao pa je krajem sezone raskinuo ugovor. Sada još nije odlučio da je došlo vreme za penziju, pa je prema izveštajima iz Italije odlučio da prihvati ponudu drugoplasirane ekipe malteške prve lige.

Inače, još je jedan poznati italijanski fudbaler branio je boje malteških klubova u novijoj istoriji. Reč je o Fabriciju Mikoliju, takođe ikoni Palerma koji je jedno vreme delio svlačionicu sa Zakardom. On je pred kraj karijere odradio sezonu u Birkirkari, za koju je u 11 mečeva dao šest golova i dodao im sedam asistencija. Doduše, njegova karijera je tada prekinuta optužnicom za slučajeve iznude sicilijanske mafije u kojima je, prema tužilaštvu, učestvovao.

Zakardo je izgradio ime nastupima za Palermo i Parmu, gde je od početka karijere pa sve do odlaska u Milan 2013. godine pratio mentora iz juniorskih dana u Bolonji, trenera Frančeska Gvidolina. Između tih klubova jednu je sezonu proveo i u Volfsburgu, sa kojim je osvojio Bundesligu 2009., ali gde se nije duže zadržao.

Zakardo je na SP 2006. nastupio u tri meča; na otvaranju protiv Gane, potom u utakmici protiv SAD-a, u kojoj je dao autogol – jedan od samo dva pogotka koji je Italija primila tokom turnira. Treći nastup je stigao u 3:0 četvrtfinalnoj pobedi nad Ukrajinom. Ipak, uprkos osvojenoj tituli svetskog prvaka, Zakardo je poziv nakon tog Mundijala dobio još samo dva puta, posljednji put 2007. godine.  

(FOTO: Action Images)


tagovi

valetaSerija AParmaPalermoMilanKristijan Zakardo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara