""
""

Svemu dođe kraj: Završeno 12 godina strahovlade, tvorac čuda iz Kazanja dobio otkaz

Vreme čitanja: 1min | pet. 20.12.13. | 11:44

Legendarni trener Kurban Berdijev nije više trener Rubina

Uprava Rubina otpustila je danas dugogodišnjeg trenera Kurbana Berdijeva zbog serije loših rezultata.
"Klub je odlučio da raskine ugovor sa Berdijevim, ali i sa generalnim direktorom Andrejem Gromovim i potpredsednikom Kamilom Išakovom", navodi se u saopštenju na sajtu Rubina.

Berdijev je u Rubin došao u avgustu 2001, a sa klubom iz Kazanja je osvojio dve titule prvaka Rusije, Kup i dva Superkupa te zemlje i tako postao najbolji trener u istoriji Rubina, obožavan u navijačkim krugovima između ostalog i zbog učešća u Ligi šampiona, posebno pobede nad Barselonom na Kamp Nou.

Izabrane vesti

Ianče, Berdijev je sinonim na uspon i uspehe kluba iz Tatarske republike, gde je bio mnogo više od trenera. Praktično, prvi čovek kluba, jer je godinama imao odrešene ruke kad su u pitanju transferi, ali je njegov autoritet počeo da se kruni krajem prošle godine kad ga je Turčin Gohkan Tore optužio za iznudu novca, Roman Jeremenko je glavnom bez obzira pobegao u Finsku, a naposletku se Berdijev sukobio i sa generalnim menadžerom Andrejom Gromovim.

Ove sezone, međutim, Rubinu ne ide dobro u šampionatu, jer posle 19 utakmica zauzima 11. mesto na tabeli sa 24 boda, 16 manje od vodećeg Zenita.

Za razliku od prvenstva, Rubin je bio uspešniji Ligi Evrope ove sezone, pošto se plasirao u šesnaestinu finala, a u februaru sledeće godine rival će mu biti španski Betis.

(FOTO: Action images)

 


tagovi

EvropaKurban BerdijevPremijer ligaRubinRubin KazanjRusija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara