"Bratski okršaj - Robin (levo) i Bruk Lopez"
"Bratski okršaj - Robin (levo) i Bruk Lopez"

Svemoćni Lilard ipak nije nezaustavljiv, Bruk Lopez rasturio brata Robina i Portland kako bi Bruklin pogurao ka plej-ofu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.04.15. | 08:38

Hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović meč završio sa 15 poena...

Bratski okršaj - Robin (levo) i Bruk Lopez

Kaže se često da posao treba razdvojiti od privatnog kako bi čovek bio uspešan. Ovom izrekom vođen je centar Bruklina Bruk Lopez, koji je u noći između ponedeljka i utorka rasturio svog brata Robina na parketu Barkliz centra i Netsima doneo vrlo važnu pobedu protiv Portlanda. Pobedu kojom je prvi komšija Njujork Niksa praktično sebi obezbedio mesto u plej-ofu – 106:96 (22:25, 32:13, 23:26, 29:23).

Izabrane vesti

Dok je Robin neposredno pre početka utakmice izjavio za svog brata da je „loš centar“, njegov najbliži nije imao vremena za priču. A i nije bilo potrebe. Potezi su govorili mnogo više od bilo kojih Brukovih reči. Dominirao je američki internacionalac u svom domu i kao od šale smestio 32 poena i uhvatio devet lopti u jedinom meču na rasporedu, pošto su sve oči bile uprte u finale koledž košarke i duel Vajldketsa i Djuka. Sve je praktično bilo gotovo još u drugoj deonici, u kojoj je Bruklin nadigrao Portland sa 32:13, čime je domaćin stekao ogromnu prednost i lagano igrao do kraja. Portland je čak uspeo da deficit od 22 poena umanji značajno i meču vrati značaj, ali mesta za veći učinak nije bilo.

Demijan Lilard bio je primoran da krpi sve rupe nastale usled povreda Lamarkusa Oldridža, Nikole Batuma i Krisa Kejmana, ali ni sjajni šuter Trejlblejzersa jednostavno nije mogao sve sam. Posebno jer je na drugoj strani imao raspucanog Lopeza, koji je sa terena imao 15 ubačenih šuteva iz 25 pokušaja. Uz to, Deron Vilijams je odigrao još jednu odličnu utakmicu, koju je završio sa 24 poena i 10 asistencija, a Tadeus Jang je dodao čak 20 poena na sve to. Što je na kraju bilo dovoljno da se učvrsti sedma pozicija na Istoku.

Lilard je proknjižio čak 36 poena za Blejzerse, dok je Mejers Lenard bio sledeći zapaženi igrač sa 17 poena i 15 skokova. Robin Lopez je na kraju imao samo osam koševa i sedam uhvaćenih lopti.

Ko je sada loš?

(FOTO: Action Images)


tagovi

NBA ligaDemijan LilardBruklin NetsBruk Lopez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara