"Marina Kotevski i Inspektor Blaža"
"Marina Kotevski i Inspektor Blaža"

Svečano otvoren MOZZART Fjučers 2014. (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 06.06.14. | 17:06

Naša kompanija već tradicionalno, osmu godinu zaredom, pruža podršku mladim nadama srpskog i međunarodnog tenisa. Turnir počinje u subotu i do 15. juna igraće se na terenima Teniskog kluba Olimp

Marina Kotevski i Inspektor Blaža

Na Sportskom centru Olimp svečano je otvoren teniski turnir Mozzart Fjučers 2014. koji će trajati od 7. do 15. juna. Već po tradiciji okupiće talentovane igrače iz celog sveta, a prema rangu učesnika ovogodišnji turnir biće jedan od najjačih do sada. Šarmantna Marina Kotevski i uvek duhoviti Inspektor Blaža ovim povodom na sebi svojstven način najavili su svoj revijalni teniski okršaj, zakazan uoči finala Mozzart Fjučersa.

Izabrane vesti

Na konferenciji za medije povodom otvaranja turnira prisutnima se prvi obratio Aleksandar Bolić, sportski direktor Teniskog saveza Srbije i direktor turnira.

"Čast mi je da i ove godine organizujemo još jedan veoma uspešan turnir u našoj zemlji koji će biti od velikog značaja za sve naše igrače, ali i za one koji dolaze iz inostranstva. Kompanija MOZZART tradicionalno pomaže ovu sportsku manifestaciju, te je i ove godine je uložila veliki napor kako bi pružila pomoć", rekao je Bolić.

Bogdan Obradović, savezni kapiten Dejvis kup reprezentacije Srbije, ovom prilikom je izjavio:

"Ukoliko želimo da pomognemo našim igračima da stasaju i da igraju svetski tenis, moramo da imamo turnire poput MOZZART Fjučersa koji je jednako kvalitetan kao turniri ovog ranga u inostranstvu".

Bogdan Obradović

Medijima su se obratili i Zoran Vuletić, zamenik predsednika opštine Zvezdara i Dragan Ćirić iz gradskog Sekretarijata za omladinu. Ispred naše kompanije govorio je direktor korporativnih poslova Zoran Puhač koji se se zahvalio organizatorima tenirskog turnira i istakao da je pomoć ovakvim manifestacijama neophodna kako bi mladi i talentovani igrači stekli ATP poene i afirmaciju, baš kao što su to ranije na sličnim turnirima činili naši velikani kojima se danas divimo. Egzibicioni meč je zakazan za nedelju, 15.juna kada će na teniskim terenima Olimpa Marina Kotevski i Inspektor Blaža odmeriti snage.

Takmičenje počinje 7. juna na terenima Teniskog kluba Olimp, MOZZART Fjučers 2014. ima nagradni fond od 10.000 dolara i osmo leto zaredom ugostiće mlade profesionalce iz zemlje i inostranstva. Ove godine prijavljeno je više od 350 učesnika - u glavnom delu turnira će biti 32 igrača, 64 u kvalifikacijama i 16 parova. Prvi nosilac biće predstavnik BiH Tomislav Brkić, a od predstavnika Srbije u glavnom žrebu, na osnovu ranga, igraće Miki Janković, Danilo Petrovićvelika mlada nada srpskog tenisa Nikola Milojević kojem će ovo biti prvi put da igra profesionalni turnir u Beogradu. Fjučersi su takmičenja na kojima mladi teniseri dolaze po prve bodove i služe im kao odskočna daska za dalji proboj na ATP listi profesionalaca. Na fjučersima u Srbiji svoje prve bodove i profesionalne titule su osvojili i naši najbolji teniseri, počev od Novaka Đokovića, Janka Tipsarevića, Viktora Troickog, Ilije Bozoljca, Filipa Krajinovića...

Prvi Mozzart Open održan je 2007. godine, a naziv šampiona poneo je srpski teniser Ivan Bjelica. Potom su redom titule osvajali Atila Balaš (2008), Nikola Ćirić (2009), Ukrajinac Oleksandar Nedovjesov (2010), Nikola Ćaćić (2011) i Hrvat Duje Kekez (2012), dok je prošle godine trijumfovao naš Miljan Zekić.

Kompanija MOZZART je prepoznala značaj ovog turnira i mogućnost da pruži podršku mladim nadama srpskog i međunarodnog tenisa, pa će tradicionalno podržati ovu značajnu sportsku manifestaciju.


tagovi

SrbijaMozzartMozzart fjučersEvropaBogdan Obadović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara