""
""

Sve prolazi u Zvezdi, samo Maksa traje

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.10.16. | 14:06

Trener golmana crveno-belih Srđan Maksimović na meču protiv Rada zabeležio redak jubilej – 500.utakmica na klupi Crvene zvezde

Došao je tiho, kao ne toliko afirmisan trener za golmane, ali je spontatno postao važan deo Crvene zvezde. I što je za današnje vreme neuobičajeno – konstantan deo. Na Marakani imaju običaj šaljivo da konstatuju kako je u klubu sve prolazno, samo da Maksa traje.

Trener golmana crveno-belih 2003.godine je postao član Zvezdine porodice. Prvo u omladinskoj školi, ali je potom dobio šansu u prvom timu. Sada već davnog leta 2004.godine debitovao je kao trener golmana Crvene zvezde, a na toj funkciji je ostao do danas.

Izabrane vesti

Promenio je 19 trenera i protiv Rada upisao redak jubilej – 500. utakmicu na klupi Crvene zvezde.
Ne mogu da verujem da je prošlo toliko vremena od mog „debija“ na klupi. Sećam se te prve utakmice, protiv Jang Bojsa u Cirihu kao da je juče bilo. Trener je tada bio Ljupko Petrović, a poslednji put sam Ljupka gledao u Bariju, samo što sam tada imao ulogu navijača. Trinaest godina kasnije, on i ja smo sedeli na istoj klupi, i za mene je to bila neverovatna čast. Vreme je prošlo i prebrzo, ali u Zvezdi je uvek tako - samo se gleda sledeća utakmica, vreme brzo prolazi, i sa ove distance ne mogu da verujem da je već prošlo 500 zvaničnih utakmica“ poručio je Srđan Maksimović.

Radio je sa Dišljenkovićem, uticao da Robert Prosinečki oživi karijeru Bobana Bajkovića, pečatirao je i razvoj Predraga Rajkovića.
„Bilo je stvarno sjajnih ljudi i trenera sa kojima sam radio i od kojih sam mnogo i naučio - velikih imena, i domaćih, ali i stranaca. Zaista ne bih mogao da izdvojim jednu utakmicu. Pored mnogobrojnih prvenstvenih i Kup utakmica, imam čak 62 evropske, odnosno 37 derbija. Bilo je mnogo derbija koji se pamte, svaka utakmica na svoj način nosi uspomene, i lepe i manje lepe“.

Dobri poznavaoci prilika na Marakani znaju da Maksimović ima precizno evidenciju napretka svakog golmana kojeg je trenirao.
Posle svake utakmice vodim evidenciju. Beležim sve dobre i loše poteze koje su golmani imali. Ako smo primili gol, analiziram na koji način, ako nismo - opet analiziram ponašanje golmana. Da bi golmani napredovali, mora se detaljno pratiti njihov razvoj i svakodnevno raditi na ispravljaju grešaka, ali i poboljšanju vrlina“, dodao je Maksimović.

(Foto Star Sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaEvropaSrbijasrđan maksimovićVladimir Dišljenković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara