"Navijači Maribora vatreno podržavaju Ljubičaste"
"Navijači Maribora vatreno podržavaju Ljubičaste"

Sutra je 122. Večiti derbi...sa sunčane strane Alpa

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.02.17. | 15:58

U Sloveniji se u subotu od 20.15 igra tamošnja najvažnija klupska utakmica, susret između Maribora i Olimpije. A i ona ne može da prođe bez pominjanja naših najvećih rivala, Zvezde i Partizana. Pravdu deli Damir Skomina

Navijači Maribora vatreno podržavaju LjubičasteSubota je dan za Večiti derbi. Ali u Sloveniji . Da, dobro ste pročitali - i oni tako zovu duel između Maribora i Olimpije. Ovaj koji se igra u subotu od 20.15 na stadionu Ljudiski vrt je 122. po redu.

MARIBOR - OLIMPIJA KI 1 KVOTA 2,30 

Izabrane vesti

Pauza u tamošnjem prvenstvu se završava i odmah počinje sa "eksplozijom". Nekima možda ova najava deluje nepotrebno, ali kada se pogleda koliki je to rivalitet, ne samo između dva kluba, već i dva grada, oblasti, koja lako prerasta u mržnju verujemo da zaslužuje našu pažnju. A u drugi deo sezone Zmajevi i Ljubičasti (Zmaji i Violičasti u "originalu") ulaze bodovno izjednačeni. Jedino što ekipu koju godinama iz kancelarije direktora predvodi bivši as Partizana, Zlatko Zahović na vrhu tabele izdvaja je gol-razlika.

MARIBOR - OLIMPIJA KI X KVOTA 3,25 

Osim Zahovića, veza sa našim večitim rivalima nastavlja se i na klupi, i to oba tima. Šef struke Maribora je Darko Milanič, bivši igrač beogradskih crno-belih, a trener prestoničana je Luka Elsner, sin nekadašnjeg asa Crvene zvezde Marka Elsnera. Pored toga, sportski diretkor Olimpije je naš fudbalski menadžer Ranko Stojić, dok je vlasnik čuveni Milan Mandarić.

Čuveni Damir Skomina sudi 122. slovenački Večiti derbiŠto se tiče međusobnog skora, iako znamo da to kod velikih derbija nikako nije presudan faktor, čisto da spomenemo. A statistika kaže da je Maribor uspešniji i da je do sada slavio 35 puta u ligaškim duelima, dok je Olimpija bila bolja na 16 susret, a čak 21 put nije bilo pobednika.

MARIBOR - OLIMPIJA TGG GG KVOTA 1,65 

Gledajući i skorašnje rezultate oba tima, posebno na pripremama, čini se da sve miriše na još jedan nerešeni ishod, zašta Mozzart nudi kvotu 3,25. A ako tražite dalje savete, ne bi bilo loše pokušati sa pobedom domaćina (kvopta 2,30) ili sa golovima na obe strane (1,65). Pravdu na Ljudskom vrtu deliće jedan od najcenjenijih arbitara na svetu, Damir Skomina.

NAVIJAJ, ALI BEZ MASKE
Još jedna zanimljivost na kraju, tako specifična za Slovence - organizator utakmice je uz saradnju sa policijom odlučio da se zabrani unošenje maski pošto su ovog vikenda Bele poklade koje označavaju početak uskršnjeg posta. Ovaj običaj kada se ljudi oblače u maske i tako teraju zimu u Srbiji se praktično izgubio, mada ga sada neznalice pripisuju "zapadnim" crkvama. 

(foto: Action Images)


tagovi

Zlatko ZahovićVečiti derbiSrbijaSlovenijaOlimpija LjubljanaMilan MandarićMariborLuka ElsnerEvropaDarko Milanič

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara