"Mladen Kocić u dresu reprezentacije Srbije"
"Mladen Kocić u dresu reprezentacije Srbije"

Surudžić i Kocić kategorički: Nije bilo uvreda na nacionalnoj osnovi, ostajemo u Zagrebu

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.04.16. | 09:40

"Iza ovog incidenta nije politička priča..."

Mladen Kocić u dresu reprezentacije SrbijePrvi čovek kluba Ivica Đolo zapalio je vatru tvrdnjom da su navijači Dinama srpskim futsalerima Nacionala pretili klanjem i džaba je što su se tek kasnije pojavila svedočenja očevidaca koja to demantuju. Džaba je i što je Dinamo u saopštenju kategorički negirao da je bilo uvreda na nacionalnoj osnovi. Mediji su se "zakačili" na vruću priču, a internet preplavili komentari o "ustašama i četnicima".

Iako je u susretu dva zagrebačka futsal kluba bilo svega ružnog, ali ne i vređanja Srba. Igrači Nacionala Borko Surudžič  i Mladen Kocić kategorički demantuju takve spekulacije.
"Sa nama dvojicom sve je u redu, nikakvih problema nismo imali. Predučen je predsednik Đolo, kao i golman Pavlić i saigrač Čujec na parketu. Nikakvih uvreda na račun Srba nije bilo... Ni u jednom momentu nisam pomislio na vraćanje u Srbiju, kao ni Kocić. Iza ovog incidenta nije politička priča, zakazala je organizacija meča što je iskoristilo desetak huligana i epilog je poznat", kaže Surudžić za Sportski žurnal i nastavlja o dobrim uslovima života srpskih futsalera u Zagrebu.
"Za dve godine koliko smo u Hrvatskoj nismo imali nijednu lošu situaciju, imamo odličnu saradnju nsa svima u klubu i oko njega. Osećamo poštovanje i uvažavanje na svakom koraku".

Izabrane vesti

Huliganski pir i na futsalu: Bojsi napali igrače Nacionala, klub tvrdi i da su vređali Srbe

Žurnal donosi i gotovo istovetnu izjavu Mladena Kocića, iako i on primećuje da huliganima nije mesto na terenu.
"Ostajem u Nacionalu. Prekid derbija nema veze sa nacionalizmom. Nas dvojica iz Srbije nismo bili meta navijača Dinama, problem nije natao zbog nas".

Podsetimo, Dinamo je već najavio da će tužiti Đola zbog iznošenja laži.

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)


tagovi

SrbijaNacionalna arenaMladen Kocićmeđunarodni fudbalHrvatskafutsalBorko Surudžić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara