""
""

Surove Nemice - prvi poraz Srbije na EP (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sub. 10.12.16. | 17:52

Izabranice Dragice Đurić odigrale su sigurno najlošiju utakmicu u dosadašnjem toku takmičenja u Švedskoj, dok su Nemice bile maltene bez greške

Bez šansi. Rukometašice Nemačke počistile su Srbiju u prvom kolu druge faze prvenstva Evrope i slavila sa 26:19 u Skandinavijum areni u Geteborgu. To je bio prvi poraz Srpkinja na ovom takmičenju, ali i dalje imaju realne šanse za plasman u polufinale.

Izabrane vesti

Sledeću utakmicu na kontinentalnom šampionatu rukometašice Srbije igraju u ponedeljak protiv Holandije u 18.30.

Izabranice Dragice Đurić odigrale su sigurno najlošiju utakmicu u dosadašnjem toku takmičenja u Švedskoj, dok su Nemice bile maltene bez greške.

Na njihovom golu briljirala je iskusna Klara Voltering. Ova 33-godišnjakinja iz Minstera bukvalno je “spustila roletnu“ na svoj gol i branila neverovatne šuteve. U napadu su Nemice takođe bile brze i precizne. Napadale su odlično sa krilnih pozicija i koristile svaku pukotinu u odbrani Srbije.

Voltering je ukupno sakupila 11 odbrana, a „skinula“ je i jedan od šest sedmeraca. Nakefikasnije u nemačkom timu bile su An Hubinger i Svenja Huber sa po četiri postignuta gola.

Tamara Georgijev je sa sedam golova bila najbolji strelac Srbije, iskočila je donekle još Marina Dmitrović sa četiri pogotka. 

SRBIJA - NEMAČKA 19:26 (10:14)

Hala: Skandinavijum arena
Gledalaca: 12.000
Sudije: Peter Horvat i Balaž Marton (Mađarska)  

SRBIJA: Risović, Kolundžić, Čolić, Radosavljević, Krpež Sležak, Trifunović, Kovačević, Janjušević, Georgijev, Pop-Lazić, Obradović, Nikolić, Stoiljković, Liščević, Petrović, Dmitrović.

NEMAČKA: Kramarčik, Voltering, Klajn, Lang, Karolijus, Šmelcer, Lerper, Benke, Kramer, Naidžinavicijus, Hubinger, Bolk, Huber, Fišer, Volbold, Stole.

(FOTO: Starsport)


tagovi

Dragica ĐurićEvropaevropsko prvenstvo za rukometašicerukometRukometašice SrbijeSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara