""
""

Super farmacija! Klaudio Pizaro u istoriji, Joakim Lev dobio još jednog špica (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.04.16. | 17:33

Rokada na trećem medstu, sjajan meč u Bremenu, ključa u borbi za opstanak

Pet pobeda zaredom. Bez primljenog gola. Uz gol razliku 11:0! Rroradila je „farmacija“ iz Leverkuzena...

Izabrane vesti

Bajer Leverkuzen je tempirao formu za kraj sezone i preuzeo je od Herte treću poziciju na tabeli koja vodi direktno u Ligu šampiona. Na ruku mu je išao i poraz berlinske Stare dame u Hofenhajmu...

Bajer je u Leverkuzenu pregazio Ajntraht iz Frankfurta kojem se uporkos dolasku Nika Kovača na klupu smeši Cvajta... Farmaceuti su petom pobedom u nizu preskočili Hertru na trećoj poziciji i četiri kola pre kraja imaju dva boda više. Ajntraht se na Baj Areni držao samo prvo poluvreme, ali je u drugom krenula kanonada koja je zavrešna sa tri gola u mreži Hradeckog - 3:0. Kevin Kampl je volejom u 70. minutu načeo goste sa Majne. Potom je Belarabi napravio šou po levoj strani i asistirao mladom Brantu za 2:0, da bi Belarabi potom golom stavio tačku na sjajnu partiju i pobedu Leverkuzena.

Herta je vodila u Hofenhajma, ali je završila praznih ruku. Štark je doveo Berlince u vođstvo, ali je švajcarski štoper Šar do poluvremena izjednačio, da bi Ut u 85. minutu pogodio za tri boda. Hofenhajm blista otkako ga je preuzeo najmlađi trener u istoriji Bundelisge  Julijan Nagelsman. Ovo mu je četvrta pobeda u poslednjih pet kola i sve je dalje od borbe za opstanak.

Na dnu zaista ključa... Proradio je i Verder kojem gori pod nogama. Na Vezeru je stradao Volfzburg - 3:2. Klaudio Pizaro je golom iz penala doveo Zelene u vođstvo i tako postao najbolji strelac u istoriji kluba sa 102 bundesligaška pogotka. Gilavogi je izjednačio do poluvremena, ali su Bartels i Jatabare overili pobedu domaćeg tima pre nego što je Dost u 87. minutu postigao utešni pogodak za goste. Verder je sada pobegao Ajntrahtu na četiri boda i na poziciji je koja vodi u baraž.

Beg je nastavio i Augzburg koji je u direktnom duelu savladao Štutgarta golom Finbogasona u 36. minutu i sada oba tima imaju po 33 boda. Dva više od Verdera.

Sjajnu formu je na vreme uhvatio i Darmštad koji je šestu utakmicu zaredom završio bez poraza, vezao drugu pobedu i probio se na 10. poziciju na tabeli . A Sandro Vagner nastavlja sezonu iz snova! Posle vodećeg gola Rauha početkom drugog poluvremena, Vagner je 13. golom u sezoni overio tri boda u 85. minutu. Pritisak raste na Joakima Leva da pozove u Elf sjajnog napadača Darmštada.

BUNDESLIGA – 30. KOLO:

Petak:
Hanover – Menhengladbah 2:0 (0:0)
/Anton 49, Sobjeh 60/

Subota:
Bajer Leverkuzen – Ajntraht Frankfurt 3:0 (0:0)
/Kampl 70, Brant 76, Belarabi 90/

Augzburg – Štutgart 1:0 (1:0)
/Finbogason 36/

Verder – Volfzburg 3:2 (1:1)
/Pizaro 32pen, Bartels 64, Jatabare 83 - Gilavogi 36, Dost 87/

Hofenhajm – Herta 2:1 (1:1)
/Šar 33, Ut 85 - Štark 26/

Darmštat – Ingolštat 2:0 (0:0)
/Rauh 50, Vagner 85/

18.30 Bajern Minhen – Šalke

Nedelja:
15.30 Dortmund – Hamburger
17.30 Majnc - Keln

(FOTO: Action images)


tagovi

VolfzburgVerderStutgartSandro VagnerNemackaKlaudio PizaroHertaEvropaDarmštatBundesligaBajer Leverkuzenaugzburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara