"Luj van Gal"
"Luj van Gal"

Sumnjiva rabota Fife: Brazil bira lakšeg protivnika u osmini finala?

Vreme čitanja: 1min | ned. 22.06.14. | 21:37

Selektor Holandije Van Gal optužio svetsku kuću fudbala da je nepravedna zato što će se mečevi grupe A igrati posle raspleta u Grupi B

Luj van GalTeorija zavere razvija se u glavi selektora Holandije Luja van Gala. Iskusni strateg je, naime, javno kritikovao Svetsku fudbalsku federaciju zato što je odlučila da izvrši rokadu u terminu odigravanja utakmica, pa će se Grupa A završiti posle Grupe B.

Što u teoriji znači da bi Brazil mogao da sačeka ishod utakmice između Čilea i Holandije i na osnovu toga odluči da li da dobije Kamerun i osvoji prvo mesto u Grupi B ili odigra nerešeno, pa čak i izgubi i u osminu finala ode sa druge pozicije (što bi, doduše, bilo malo rizično). U svakom slučaju vrlo malo verovatna pretpostavka da će Brazilci kalkulisati, ali Van Gal svejedno misli da gest Fife nije pravedan.
"Pred svaki meč Fifa trubi o fer-pleju. A onda vidimo te trikove i raspored za Brazilce i shvatimo da to više nije fer-plej", ljut je Van Gal, koji tvrdi da ovo ne priča samo zato što bi, da Holandija igra posle Brazila, on bio taj sa izborom.
"Mi ćemo svakako ići na pobedu protiv Čilea. Samo se nadamo da će Brazil igrati sportski".

Izabrane vesti

(FOTO: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalBrazil2014BBrazil2014ABrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara