"Ragnar Sigurdson"
"Ragnar Sigurdson"

Sud kralja Ragnara: Englezi, sanjaćete nas!

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.06.16. | 09:55

"Mislili su da će ova utakmica za njih biti lagana šetnja u parku. Umesto toga, dobili su lekciju koju će da upamte. Bićemo od sada njihova noćna mora“, kaže heroj senzacije Evropskog prvenstva u Francuskoj

Ragnar Sigurdson

Island je pokazao sinoć u Nici da je srce ponekad važnije od para. Preplaćene engleske zvezde spuštene su na zemlju, a čovek koji ih je fenomenalno pohapsio sve u defanzivi i stigao da zatrese mrežu, Ragnar Sigurdson, kaže da je to posledica činjenice da su ih Ostvljani potcenili.

Izabrane vesti

Defanzivac ruskog Krasnodara možda seje strah i zato što nosi ime legendarnog vikinškog kralja Ragnara Lotbruka, ali je posle meča imao jaku poruku za Engleze.
„Mislili su da će ova utakmica za njih biti lagana šetnja u parku. Umesto toga, dobili su lekciju koju će upamtiti i sigurno će nas sanjati. Bićemo od sada njihova noćna mora. Verovali smo u sebe, a lično, već dugo sam sanjao da igram protiv Engleza. Nismo im dozvolili da olako dođu u šansu za gol, a na kraju jedva da su nam zapretili za 90 minuta. Bilo je uglavnom udaraca iz daljine i centaršuteva koje smo lako zaustavili, uz onaj pokušaj Kejna u prvom poluvremenu“, smatra Sigurdson.

Osim u finišu kada su navalili, iskusni defanzivac kaže da im Englezi nisu stvorili puno problema. Sigurdson poručuje i da njegov izjednačujući gol posle auta nije iznenađenje, već je to stil igre Islanda, a njegove reči sigurno će zaboleti Hodžsonovog pomoćnika Gerija Nevila, koji je skautirao Islanđane, ali nije video kako izvode aut?!
„Šokirao sam ih onim golom posle auta. Čudno mi je da su nam olako dozvolili tu akciju, jer je to naše poznato oružje i tri puta pre toga smo dali golove na isti ovaj način, poslednji put Austriji u grupnoj fazi. Kad smo im dali i drugi Englezi su se uspaničili, a kasnije su uvideli da je teško dati gol Islandu“, kaže štoper Krasnodara.

Odlični Sigurdson sigurno ne bi bio tako dobar da mu uz rame nije Kari Arnason. Po mnogo čemu su slični, a koliko se dobro poznaju svedoči podatak da iako igraju u različitim državama, letnje odmore provode – zajedno.
„Svi smo verovali u pobedu. Ostatak sveta nije, ali mi jesmo. Presrećan sam, selektro Lagerbak nikada nije izgubio od Engleza i rekao nam je pre utakmice da očekuje da nastavimo tu tradiciju jer želi da ode u penziju bez poraza od njih. Ovo je, nesumnjivo, najveći rezultat u istoriji islasndskog fudbala. Uspeli smo da šokiramo svet“, zaključio je Arnason, koji trenutno nastupa za švedski Malme.

(FOTO: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalreprezentacija IslandaRagnar Sigurdsonmeđunarodni fudbalkari arnasonEvropaeuro 2016

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara