SUBOTA U SERIJI A: Ikardijev lav skrenuo pažnju s Udinezea

Vreme čitanja: 4min | sub. 04.05.19. | 10:47

A bivši kapiten Intera ni ne zna da li će biti u startnih 11

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Večeras, posle 22.30, ćemo znati da li je Mauro Ikardi objavljujući vruće fotografije sa svojom suprugom Vanda Narom učinio dobro ili medveđu uslugu Interu preusmeravajući ineresovanje na svog istetoviranog lava umesto na veoma važan meč protiv Udinezea. Nerazuri u Udinama imaju šansu da sa pobedom obezbede miran završetak sezone, remi ili poraz bi otvorili trku i paklene tri nedelje budući da u pretposlednjem kolu Inter igra na San Paolu protiv Napolija.

Izabrane vesti

SPAL dolazi na Bentegodi u  pratnji nekoliko hiljada navijača da proslavi opstanak u Seriji A i stavi tačku na sjajnu sezonu i berićetno proleće u kom su uzeli skalp Juventusu, Romi i Laciju.  

KJEVO - SPAL

Večeras će navijači SPAL-a oboriti sve rekorde kada su u pitanju gostovanja njihovog tima. Blizu 3.000 tifoza tima iz Ferare će biti na tribinama Bentegodija, spremni da tri kola pre kraja prvenstva, proslave opstanak u Seriji A. SPAL-u je potrebna pobeda nad Kjevom da bi i matematički osigurao takmičenje u najboljoj italijanskoj ligi treću godinu zaredom.

Međutim, posao neće biti tako lak i pored toga što će trener Kjeva Mimo Di Karlo izvesti na teren podmlađeni sastav. Četiri boda na mečevima sa Lacijom i Parmom su dovoljno upozorenje da tim iz predgrađa Verone, iako je već odavno u Seriji B, ne želi nikome ništa da pokloni.

Na spisku igrača za meč sa SPAL-om nema veterana Sorentina, Đakerinija, Đorđevića, Rosetinija. Barba i Leris ne mogu da igraju zbog kartona dok su Bani, Sekulin i Skeloto povređeni. Di Karlo, koji će u sledećoj sezoni voditi Vinčencu, trebalo bi da pošalje na teren formaciju 3-4-1-2. Semper na golu, u odbrani Tomović, Cesar i Andreoli. U veznoj liniji su predviđeni Depaoli, Rigioni, Hetemaj i Kijin ili Endrecka. U ulozi ofanzivnog pleja će biti potvrđen mladi Vinjato, u napadu je siguran Međorini dok za drugo mesto u špicu konkurišu Stepinski i Grubač.

Trener Spala Sempliči neće moći da raluna samo na Vikarija zbog kartona, tako da ćemo na terenu videti, verovatno, najjači sastav Ferareza u postavci 3-5-2. Na golu pouzdani Vivijani. U odbrani Čonek, Felipe i Bonifaci. Na sredini terena s desna na levo biće poređani Lacari, Murđa, Misiroli, Kurtić i Fares. U napadu najbolji strelac i uz Lacarija najbolji igrač SPAL-a Petanja dok će po dobrom običaju Antenući i Flokari do poslednjeg momenta biti u neizvesnosti ko će od njih dvojice početi meč.

UDINEZE - INTER

Tim Igora Tudora prilično oslabljen dočekuje favorizovani Inter. Friulani imaju čak šestoricu povređenih igrača (Fofana, Opoku, Ekong, Ingelson, Behrami i Barak), a zbog kartona ne može da igra Samir.

Naravno, u Udinama su svesni da bodovi spasa ne moraju nužno da dođu na meču sa Nerazurima koji se bore za mesto u Ligi šampiona. Tim pre što Udineze ima vrlo lak kalendar do kraja prvenstva. U sledećem kolu gostuje kod Frozinonea koji je već u Seriji B, u pretposlednjem kolu dočekuje SPAL koji će već obezbediti opstanak u Seriji A, kao i Kaljari s kojim će Udineze spustiti zavesu na ovu sezonu.

Tudor je na jučerašnjoj konferenciji za novinare izjavio da bi bio zadovoljan da njegov tim ponovi partiju iz Bergama imajući u vidu sve nedeće s kojima se suočava. Igrači Udinezea će doći na stadion pravo iz karantina u kome su od četvrtka. Srećom po Friulane u završnici šamponata  su im se preporodila dvojica igrača: defanzivac De Majo i spoljni vezni D’Alesandro. Pod velikom lupom će biti Da Paul koji će, po svoj prilici, nastaviti karijeru upravo u Interu.

Bivši kapiten Mauro Ikardi je sa obnaženim fotografijama sa Vanda Narom skrenuo u dobroj meri pažnju sa susreta koji čeka Inter u Udinama. Gotovo da niko i nije pričao o veoma važnoj utakmici za Inter, u kojoj Nerazuri samo mogu da izgube, odnosno da dovedu u pitanje svoj plasman u Ligu šampiona u slučaju pogrešnog koraka na Areni u Udinama.  

U svakom slučaju meč u Udinama je, u neku ruku, povratak kući za nekoliko aktera u redovima milanskog kluba, počev od trenera Spaletija koji je lansirao karijeru vodeći Udienze, preko Kapitena Handanovića do beka Asamoe.

Spaleti se nalazi pod velikim pritiskom, glasine o navodno postignutom dogovoru Bepea Marote i Antonija Kontea da bivši italijanski selektor preuzme Inter ovog leta, svakako utiču na psihičku relaksiranost toskanskog stručnjaka. Za večerašnji dvoboj sa svojim bivšim klubom Spaleti ima dve dileme. Prva je da li da igra sa dva špica, to jest Lautarom Martinezom i Maurom Ikardijem i tako reši pitanje povređenog Vesina, ili da Urugvajca zameni sa Galjardinijem ostajući veran formaciji 4-2-3-1. U tom slučaju Martinez je u prednosti nad Ikardijem.

Dakle, ispred golmana Handanovića ćemo imati standardnu četvorku: D’Ambrozio, De Fraj, Škrinjar i Asamoa. Brozović i Galjardini će igrati na sredini terena, dok će Politano, Najngolan i Perišić kružiti iza leđa Lautara Martineza. Druga varijanta je da na sredini terena Brozović i Najngolan budu centralni vezni, Politano i Perišić spoljni, a Ikardi i Martinez napadački tandem u postavci 4-4-2.

SERIJA A, 35. kolo:

Petak

Juventus - Kjevo 1:1 (0:1)
/Ronaldo 84 - Lukić 18/

Subota

18.00: (2,95) Kjevo (3,50) SPAL (2,45)
20.30: (4,90) Udineze (3,60) Inter (1,75)

Nedelja

12.30: (2,20) Empoli (3,45) Fjorentina (3,25)
15.00: (1,75) Sasuolo (3,60) Frozinone (4,90)
15.00: (2,75) Parma (3,25) Sampdorija (2,60)
15.00: (2,30) Lacio (3,40) Atalanta (3,10)
18.00: (3,80) Đenova (3,45) Roma (2,00)
20.30: (1,30) Napoli (5,70) Kaljari (9,00)
20.30: (1,70) Milan (3,70) Bolonja (5,20)

Piše: Željko PANTELIĆ
Foto: Instagram/mauroicardi


tagovi

Mauro Ikardi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara