"navijači Štutgart"
"navijači Štutgart"

Štutgart ima novog trenera: Stiže iz Dortmunda i specijalista je za mlade igrače

Vreme čitanja: 1min | uto. 20.09.16. | 18:07

Cilj je jasan - ekspresan povratak u elitu

navijači ŠtutgartOstalo je još samo da Hanes Volf zvanično bude predstavljen javnosti, ali dileme više nema - upravo će doskorašnji trener U19 tima Borusije Dortmund biti novi šef stručnog štaba Štutgarta. 

Malo poznato ime van Nemačke, ali veoma cenjeno u zemlji svetskih šampiona. Volf je prošle sezone osvojio Kup u U19 konkurenciji, prethodno je dva puta bio šampion na U17 nivou. I što je mnogo bitnije Volfu se pripisuju zasluge za promociju Kristijana Pulišića i Feliksa Paslaka u Borusijine prvotimce.

Izabrane vesti

Na seniorskom nivou je, doduše, vodio samo nižerazredni ASC 09 Dortmund u regionalnoj ligi Vestfalije. Ipak, kako u Štutgartu nisu mogli do bivšeg trenera Šalkea Andrea Brajtenrajtera, Hofenhajma Markusa Gisdola ni Davida Vagnera, koji sedi na klupi lidera engleske druge lige Hadersfilda, odlučili su se za novo lice. Volf (35) je dobio prednost u odnosu na 39-godišnjeg Danijela Farkea, trenera drugog tima Borusije, te 31-godišnjeg Domenika Tedeska, kormilara Hofenhajmove U19 selekcije.

Na klupi Štutgarta zameniće Josa Luhukaja, koji je podneo ostavku posle poraza od Hajdenhajma. Sa jacnim ciljem - ekspresan povratak u elitu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

StutgartNemackaHanes VolfEvropaBundesliga 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara