"Vijera, Anri i Berkamp iz igračkih dana"
"Vijera, Anri i Berkamp iz igračkih dana"

Stručni štab iz snova: Anri, Vijera, Bergkamp, Adams…

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.10.13. | 12:40

"Kao što je Johan Krojf imao osećaj za Barselonu, tako ja imam za Arsenal", ističe legendarni Holanđanin

Vijera, Anri i Berkamp iz igračkih danaMuzika za uši navijača Arsenala. Klupska legenda Denis Bergkamp nije zaboravio crveno-beli klub iz Londona. Štaviše. Iako je tek na početku trenerske karijere, sanja dan kada će sesti na klupu tima sa Emirejtsa. Interesantno, ne kao šef struke, već kao običan član štaba.
"Johan Krojf je imao taj neki osećaj u vezi sa Barselonom, a ja imam za Arsenal. Čim sam došao tamo čulo se ‘klik’. Od prvog dana sve je bilo u najboljem redu. Uživao sam tamo. Nisam imao nijedan loš dan. I ne prođe dan da mi ne padne na pamet klupa na Emirejtsu", ne krije Bergkamp šta mu je cilj.

Naravno, nekada ubojiti golgeter je tek počeo da ulazi u tajne trenerske profesije. Trenutno je pomoćnik Franka de Bura u Ajaksu.
"Biću u Ajaksu još tri do pet godina, a posle… videćemo. Ne vidim sebe u Ajaksu do kraja karijere. Ne vidim sebe kao menadžera u tom engleskom smislu. Više volim da budem deo stručnog štaba. Uživam u tome, posebno u individualnom radu sa napadačima".

Izabrane vesti

Bude li se Bergkampova ideja sprovela u delo, Tobdžije bi mogle da imaju trenerski drim-tim na klupi. Naime…
"Pričao sam ili sam bar čuo mišljenja nekih bivših saigrača iz Arsenala koji bi se rado vratili. Stiv Bold je već tu, što je odlično. Patrik Vijera i Tijeri Anri su mi rekli da bi se vratili. Toni Adams je takođe u igri…", raspirio je Bergkamp maštu navijača Arsenala.

(FOTO: Action Images)


tagovi

ArsenalDenis BergkampEngleskaEvropaPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara