"Scene sa Sen Denija"
"Scene sa Sen Denija"

Strah podriva Euro: Kako protiv terorista?

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.11.15. | 12:36

“Hajde da budemo iskreni, ovo su veoma strašne situacije“, rekao je selektor Italije Antonio Konte posle svega što se dogodilo u Parizu

Scene sa Sen DenijaPolicijske sirene, vatrogasci, krv na asfaltu... U prestonici zemlje koja će naredne godine ugostiti najbolje fudbalske reprezentacije na Starom kontinentu. Pred naletom terorizma niko nije siguran. I bilo bi previše naivno tek tako reći da je najbolje samo nastaviti sa svojim životom. Bilo bi, ali nije baš tako jednostavno.
"Nema svrhe ignorisati ovo. Da budem potpuno iskren, doza straha postoji. Ovo su ipak veoma stražne situacije", priznao je posle meča sa Belgijom vidno uzdrmani selektor Italije Antonio Konte.

Nije jedini. Niti je Pariz prvi veliki evropski grad koji se našao na ovakvom udaru. Tri zaglušujuće detonacije čule su se još na stadionu Sen Deni dok su Trikolori igrali sa Nemačkom. Organi reda i mira odlučili su da publici na tribinama ništa ne kažu. Računali su da je bolje da budu na stadionu nego na ulicama na kojima policija nije imala kontrolu.

Izabrane vesti

Kako onda da ljudi budu sigurni tokom Evropskog prvenstva?
"Velike bezbednosne mere smo preduzeli, ali vidite da teroristi mogu da napadnu u svakom trenutku. Već smo bili zabrinuti zbog Evropskog prvenstva, a sada smo još više. Ipak, trenutno ne mogu da razmišljam o tome, moje misli su sa porodicama nastradalih", nemoćno sleže ramenima predsednik Fudbalskog saveza Francuske Noel Le Gre, a prenosi sajt Goal.com.

Haos. Neverica. Leonardo Bonuči je to jasno opisao.
"Strašno. Na kraju, cenu uvek plate nevini“".

Reprezentativac Nemačke Mats Humels je bio direktniji: "Svet je sjeban".

Prema najnovijim podacima francuskih policijskih i pravosudnih izvora koje prenose lokalni mediji, u šest napada koliko ih je protekle noći izvedeno u Parizu, ubijeno je 128 ljudi, a ranjeno ih je oko 180, od kojih se 99 nalazi u kritičnom stanju.

Evropsko prvenstvo biće održano od 10. juna do 10. jula 2016. godine u 10 gradova širom Francuske.


tagovi

međunarodni fudbalFrancuskaEvropaEuro2016

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara