""
""

Stojković na francuski način; Zviždimo ti zato što nisi iz Pariza (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sub. 12.10.13. | 14:06

Metju Valbuena pretrpeo uvrede navijača na utakmici reprezentaicje, zbog toga što je iz Marseja, javnost osuđuje publiku na Pranku prinčeva

Svi kao jedan, samo malo sutra! Ne trpi samo Vladimir Stojković uvrede srpskih navijača - gde god da igra državni tim - već se pošast koja razjeda tkivo fudbala prenela i na tlo Francuske. Tačnije Pariza, gde je 30.000 gledalaca zviždalo – Metjuu Valbueni!

Tako se prijstelsji susret sa Australijom (6:0) na kome je Kaerim Benzema prekinuo golgeterski post pretvorio u izlov klupskih emocija, pošto su Parižani negodovalnjem propratili ulazak omalenog veziste na teren (u 63. minute zamenio Franka Riberija), a do kraja meča protestovali kad god bi dobio loptu ili pokušao da osmisli napad. 

Izabrane vesti

U pozadini ovakvog neuobičajenog gesta stoji činjenica da je Valbuena prvotimac i najbolji igrač Marseja, večitog rivala Pari Sen Žermena. A meč sa Kengurima igrao se baš na Parku prinčeva, domu Svetaca, pa francuski novinari to smatraju glavnim razlogom izliva emocija suprotnog razumu.

Drugi razlog je činjenica da su sveža sećanja na derbi Lige 1, u kome je PSŽ na Velodromu savladao upravo Valbuenin Marsej (2:1) i da se ‘’ljubiteljima fudbala’’ u glavnom gradu nikako ne sviđa činjenica što za reprezentaciju igra njihov ljuti neprijatelj.

Prema informacijama iz Francuske, čak je i Arsena Vengera, stručnog konsultanta ove utakmice, bila sramota ponašanja publike, dok su i kolege novinari složni u oceni da je ovakva reakcija sa tribina – sramotna.

 

(FOTO: Guliver/Getty images)

 


tagovi

EvropaFrancuskaMetju ValbuenanavijačiFudbalska reprezentacija Francuskereprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara