""
""

STOJADINOVIĆ KOKEZI: Pričam novinarima kako si me smenjivao!

Vreme čitanja: 5min | uto. 04.06.13. | 19:55

Sportski direktor Crvene zvezde u opširnom razgovoru sa predstavnicima medija rekao da sastanci Upravnog odbora liče na familijarna okupljanja, ponovio da klub nema ni dinara za pojačanja i garantuje da 96 posto igrača neće podneti zahtev za raskid ugovora, iako na to imaju pravo

Maratonska sednica Upravnog odbora Crvene zvezde u ponedeljak veče završena je bez rasprave o poverenju Zoranu Stojadinoviću, iako su sve informacije upućivale na zaključak da bi rad sportskog direktora mogao da bude jedna od tema dnevnog reda. Kako nije, u utorak se pojavio u kancelariji na Marakani i u podugačkom razgovoru sa novinarima objasnio neke od aktuelnih tema koje interesuju javnost naklonjenu crveno-belima.

Bilo je, na trenutke, vrlo zanimljivo...

Izabrane vesti

Da li se na UO govorilo o vašoj smeni?
Koliko znam nije. To je tema koju bih da zaobiđem, ionako svako piše šta hoće. Imate 17 članova uprave, pitajte njih“.
Da li među njima ima nezadovoljnih vašim radom?
Ako i postoje, ne izjašnjavaju se na sastancima. Tema nisam bio, ni ovaj ni prošli put. Glupo mi je više da govorim o tome“.

Osećate li da, zajedno sa trenerom Rikardom Sa Pintom, uživate poverenje rukovodilaca?
Svi koji sede u UO su suviše ozbiljni da bi jedno radili, a drugo pričali. Mislim da imamo potpunu podršku i poverenje, to će se videti kroz naš rad u narednih deset dana“.

Kakav je vaš odnos sa potpredsednikom Slavišom Kokezom?
Odličan“.

Nedugo zatim zvoni telefon Zvezdinog direktora. Konstatuje "evo ga Slaviša"...
Upravo razgovaram sa novinarima o tome kako si me smenjivao. Sad ću da te 'okitim' ovde“, kroz smeh je Kokezi rekao Stojadinović.

Zašto je Upravni odbor trajao pet sati?
Mnogo tema, mnogo ljudi i mišljenja, svako iznosi svoje, to mora da traje. Uglavnom su se govorile pametne stvari. Licenciranje, odlazak Spajića, prelazni rok, omladinska škola... Više smatram sastanke kao familijarno okupljanje nedeljom. Nismo se videli, sedimo i pričamo. Izgleda da nije tako, ali jeste. Nije bilo svađe, koliko znam“.

Ima li na 'familijarnim okupljanjima' povišenih tonova?
Ima i u familiji, kad se sedi i za ručkom, ako ima različitih mišljenja. Na kraju je dobro kada se posle razmene mišljenja dođe do zajedničkih ciljeva“.

A oni su...?
Prebrodili smo licencu, ali već 30. juna sledi kontrola, trebalo bi neke stvari da se završe. To moramo da uradimo. Zatrim prelazni rok, trudićemo se da do 23. i polaska za Sloveniju dovedemo, ako ne sve, bar deo pojačanja. I omladinska škola je cilj, već smo krenuli sprovođenje strategije, kucaju se četiri ugovora“.

Mogu li da se očekuju pojačanja ove nedelje?
Znamo pozicije i imena, jasno znamo šta hoćemo, ali za sada još nismo vukli konkretne poteze“.

Najkritičnije je na poziciji štopera, da li su potrebna dva ili tri?
Spajić je otišao, potrebna su nam najmanje dva, možda i tri“.

Domaći ili stranci?
Pre svega – kvalitet. Nema opozicije kada su stranci u pitanju. Ako se uklapa u ekonomske mogućnosti - da. Da plaćamo obeštećenje - teško. I primanja na godišnjem nivou koja će biti svedena na određeni nivo. Još nema kategorizacije, ali znamo limit. Zašto ne stranac, ako je bolji od naših? To će da nas ograniči. Trenutno ih nema“.

Zvezdi je potreban plan razvoja najmanje na tri godine, kako zbog ekonomske tako i zbog sportske situacije. Šta ćete uraditi?
Trebalo bi da se zauzme stav, verovatno tokom nedelje. Postoje dva pravca: jedan je baza, plan na četiri-pet godina, a drugi: da se ponovo rizikuje i ove godine. Tu mislim da se u prelaznom roku uradi šta god može i napadne titula, koja bi značila ekonomsku dobit, šansu da se igra Liga šampiona... Tih 10-15 miliona bi stavili klub na noge. Od toga će zavisiti pojačanja.

Da li ste bliži bazi?
Ako jesmo onda bi trebalo zadržati čvrst stav. Ako mene pitate, rizikovao bih. To je brži put do ozdravljenja“.

U ŠKOLI NEMA KVALITETA, A U KASI NI DINARA ZA POJAČANJA

Vukan Savićević na meču protiv Novog PazaraZnači li to da baza nema kvalitet?
Slažem se. Mi nijednog igrača rođenog 1995. nemamo za prvi tim. Da su ostali Simić, Janković, Maksimović mogli bismo da ih sklapamo sa Savićevićem, Mihajlovićem, Ožegovićem.  A, mi ključno godište nemamo, dok je za 1996. i 1997. rano da nose igru“.

Ima li u Srbiji igrača za Zvezdu?
Ima! Znam, rekao sam da nema, ali tada smo bili u jeku sezone. Zar da krenem autom na važan put, a kažem da auto ne valja“.

Hoće li biti novca za rizik koji pominjete?
Danas nema. Sutra, možda, ode neko, pa se nešto izdvoji. U budžetu nemamo ni dinar. Imamo kontakte, ali zvaničnu ponudu ne“.

A Bešiktaš za Srđana Mijailovića?
Samo sam načuo, klub niko nije kontaktirao“.

SA PINTO SAVETOVAO MUDRINSKOG DA – ODE!

Ognjem Mudrinski tokom susreta sa BSK iz BorčeDa li Sa Pinto stvarno ne vidi Ognjena Mudrinskog u prvom timu?
Malo je napravljena iskrivljena slika. U sistemu koji planira ne vidi da Mudri može da ima minutažu i onda mu je ljudski i sportski savetovao da ode, ako nađe angažman povoljan za sebe i klub“.

Zna li trener da nema novca za pojačanja?
Verovatno i on očekuje da ćemo izmiriti dug i da takva situacija ne može da se desi. Očigeldno se još nije adaptirao na prilike u Srbiji, sigurno da mu je teško, nikome ne bi bilo lako da vodi tim u kojem igrači meseci ne primaju plate. Tu smo da mu pomognemo“.

Kako ćete rešiti 'slučaj Mudrinski'?
Mislim da su 96 odsto igrača dobri momci i da vole Zvezdu. Mislim da niko neće podneti zahtev za raskid, možda jedan od deset. Ako sam se prevario u proceni, neka ide na moju dušu, ali mislim da je Mudrinski od onih koji to neće uraditi. Dobar je momak, veliki zvezdaš, tako sam ga doživeo. Bez obzira na situaciju, verujem da ni on ni drugi neće čak ni u nekom gnevu uraditi tako nešto. I Lazović je otišao na operaciju sa 200 evra u džepu i neće, garantujem“.

Nastojite li da Mudrinskom pronađete klub?
Trudim se da pomognem i njemu i Zvezdi. Ako ne nađemo ništa, ostaje i konkurisaće za sastav“.

Može li uprava da insistira da igra?
Neće uticati na trenera. Ne kod Mudrinskog već ni kod jednog drugog igrača. Garantujem! Šta će nam trener ako ćemo mi da sastavljamo tim? Glupa priča... Sa Pinto će voditi 23 igrača, svi će imati šansu“.

MILIJAŠEV UGOVOR JE OGROMAN

Nenad Milijaš protiv kragujevačkog RadničkogKakav je status Nenada Milijaš, da li je moguće da kapiten pristane na smanjenje ugovora?
To je jedna od tema koju bi trebalo da razmotrim sa Slavišom i sportskom komisijom. Ne samo za Milijaša, već za sve igrače. Nije Nenad kriv što je potpisao takav ugovor, ali znamo kakva je finansijska situacija, za nas takav ugovor nije realan. Ogroman je. A kad smo kod komisije, koju su mnogi protumačili kao atak na mene, to uopšte nije tako. Mnogi su mi pomogli i pomažu mi, sve radimo zajedno i drago mi je što je tako“.

I za kraj: hoće li Miloš Ninković konačno na Marakanu?
Već nekoliko godina se priča. Pitanje je da li bi njegova potraživanja mogla da se uklope u naše mogućnosti. Astronomskih ugovora neće biti, bez obzira kako se igrač zove“, završio je Zoran Stojadinović, sportski direktor Zvezde.

 

(FOTO: MN Press, Star sport) 


tagovi

FK Crvena zvezdafudbalSlaviša KokezaSrbijaSuperligaUpravni odborZoran Stojadinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara