"Nebojša Čović i Zoran Stojadinović"
"Nebojša Čović i Zoran Stojadinović"

Stojadinović: Kako da razmišljam o štoperu kad ne možemo da registrujemo igrače?!

Vreme čitanja: 3min | uto. 05.02.13. | 16:24

Sportski direktor Zvezde za naš portal o veoma nezgodnoj situaciji u kojoj se klub nalazi pred istek prelaznog roka

Nebojša Čović i Zoran StojadinovićCrvena zvezda ovih dana liči na na neku poštu s ogromnim prometom u koju svakog minuta stižu pisma - svako je sudbonosno, i svako izaziva dijametralno suprotne reakcije.

U ovom trenutku u klubu se događa "milion situacija", a sve su tesno povezane jedna s drugom. Ali na kraju se sve svodi na jedno - dok se ne skine blokada računa, nema sreće za crveno-bele. Dotad neće leći ni preko potreban novac od glavnog sponzora Gasproma, ali neće moći ni da se registruju pojačanja iz zimskog prelaznog roka, konkretno Nikola Petković i Luis Garido.

Izabrane vesti

Ali navijači, poučeni ranijim iskustvom, kada je FSS uglavnom praštao klubovima dugove i skidao blokadu transfera, gotovo da ne veruju u ove priče, pa se većina diskusija među pristalicama Zvezde svodi na to koga će Zoran Stojadinović dovesti na mestu štopera. Pominje se čak i Rafael Markez, ali sportski direktor crveno-belih kaže da situacija nije ni malo jednostavna:
"Ma kakav Markez, prvi put čujem za to. Nemojmo da smo neozbiljni. Ne znam čak ni kako sad ja da govorim o novom štoperu, a kandidate imamo, kad ne znamo da li ćemo moći da registrujemo fudbalere koje smo već doveli?! Neću da ispadam smešan, da pričam o nekim imenima, a situacija je takva kakva jeste", kaže Stojadinović za MOZZART Sport.

Ni potpredsednik zadužen za finansijska pitanja Nebojša Čović nije optimista. On je u razgovoru za MONDO naveo da je zatečena blokada računa od 14 miliona evra svedena na 700.000 i da je trebalo da dođe do deblokade, ali da je pisanje Sportskog žurnala o prilivu novca od Gasproma zakomplikovalo stvar i da je zbog toga odmah stigla nova blokada od firme "Securitas Inteligence" u iznosu od preko 23 miliona dinara...
"Zbog toga što mi se pojavila nova blokada izazvana neodgovornim informacijama koje su objavljene u 'Sportskom žurnalu' i sada imamo dodatnu muku. Biće nam jako teško da to sredimo do petka", rekao je Čović, a na direktno pitanje kolege Nikole Jankovića s MONDA "da li će Zvezda uspeti da reši situaciju sa Arbitražnom komisijom FSS", Čović nije odisao optimizmom: "Teško!"

Inače, Čović je u današnjem "Sportu" istakao i da je razočaran svime što se događa i da je blizu odluke da napusti funkciju u fudbalskom klubu!

Rezime ove priče teško je izvući. U Zvezdi su preokreti svakodnevna pojava, i vrlo je moguće da se do petka 8. februara, dokad traje prelazni rok, i dokad treba da se registruju novi igrači, sve obrne, pa čak i da crveno-beli dovedu novog štopera, ali ako Garido i Petković ne budu licencirani i ne budu mogli da igraju, to će biti težak, veoma težak udarac za klub!

Suština je da je Zvezdi, iliti Nebojši Čoviću ostalo veoma malo vremena da odblokira račun, a to može da uradi samo ako ubedi preostale poverioce da povuku prinudnu naplatu, tako što će se sa svim dogovoriti o reprogramu dugova, pošto u ovom trenutku dugove ne može da isplati.

Ako uspe u tome, prilivom novca od Gasproma, Zvezda će "progledati", a i trener Janković će imati jači tim, a u suprotnom - loše joj se piše!

(Foto: Star Sport)


tagovi

FK Crvena zvezdagasprom ugovorNebojša ČovićSrbijaSuperligaZoran Stojadinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara