""
""

STEZANJE KAIŠA: Malbašić i Aksentijević moraju na dijetu

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.09.13. | 18:07

Čelnici i treneri Partizana savetovali tandemu pozajmljenih igrača da u naredne dve sedmice dovedu kilažu u redu, u suprotnom prete im novčane kazne

Ili će smršati ili neće igrati. Filip Malbašić i Nikola Aksentijević moraće na dijetu ukoliko misle da se vrate u konkurenciju za prvi tim Partizana. Članovi stručnog štaba crno-belih ostavili su pozajmljenim fudbalerima Hofenhajma i Apolona rok od dve sedmice da dovedu kilažu u red i u zavisnosti od medicinskih rezultata proceniće da li će ih i kad vratiti na teren.

Lekarski tim kluba iz Humske utvrdio je još tokom priprema u Sloveniji da Malbašić ima četiri kilograma viška, međutim, dobronamerni saveti trenera Vuka Rašovića i njegovih saradnika da smrša nisu dali željene rezultate, pa je nekadašnji krilni vezista Rada počeo sezonu do sada nije opravdao angažman. Možda baš iz razloga što je, narodski rečeno, zapušten. Direktor Albert Nađ i trener Rašović nekoliko puta su sekrenuli pažnju Malbašiću da se ''steše'', ali se on oglušio o zahteve i tako neprijatno iznenadio čak i predsednika Dragana Đuirića, koji mu je prilikom jedne od poseta ''Zemunelu'' krajnje ljudski savetovao da je jedan od preduslova povratka u formu koja ga je dovela do statusa mladog reprezentativca upravo skidanje kilograma.

Izabrane vesti

Malbašić ni to nije ispoštovao posle čega su u Partizanu rešili da oprobaju druge metode. Posle gostovanja Slobodi predočili su mu da ima dve nedelje da se sa sadašnjih 84 kilograma vrati na podnošljivih 80. Ne bude li u tome uspeo, crno-beli su najavili da će kao krajnju opciju primeniti novčanu kaznu.

Isto važi i za Nikolu Aksentijevića, desnog beka koji od povratka sa pozajmice iz Apolona nije opravdao očekivanja stručnog štaba. Zamera se i njemu što ima tri kilograma više od dozvoljenog,  između ostalog zbog toga brzina kojom je oduševljavao Grobare u prvom mandatu sad nikako ne može da dođe do izražaja. Momku koji prošle sezone nije odigrao ni minut za Vitese savetovano je da bi bilo zgodno da se vrati na pristojnu kilažu, a u suprotnom, klub će posegnuti za novčanim sankcijama.

Da li vode nesportski život, nezdravo se hrane ili možda razmišlaju u stilu – nema veze, ionako ćemo se na kraju sezone vratiti u inostrane klubove - tek Filip Malbašić i Nikola Aksentijević će morati na dijetu, a do tad neće igrati. Kao što, zajedno sa još jednim letnjim novajlijom Petrom Grbićem nisu ni konkurisali za meč poslednjeg kola sa Slobodom.

 

(FOTO: Star sport, Srđan Stevanović)


tagovi

Filip MalbašićNikola AksentijevićFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara