"Maestralna partija Milionera"
"Maestralna partija Milionera"

Šteta što je Bajern nedodirljiv: Borusija kao na fliperu, Kagavin šou, Obamejan stigao Levandovskog

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.10.15. | 17:22

Rutinskih 5:1 na Vestfalenu

Maestralna partija MilioneraAko je Bajern iz drugog univerzuma, onda je Borusija oličenje onog ljudskog fudbala. Fudbala koji nije lišen nesavršenstva, ali koji obožavamo baš zbog toga što ne znate uvek šta možete da očekujete. Doduše, ako je nešto skoro pa izvesno, to je baš dopadljiva igra na utakmicama giganta iz Dortmunda, a on je protiv Augzburga bio baš raspoložen. U 10. kolu Bundeslige 5:1 na Vestfalenu posle furioznih 15 minuta izabranika Tomasa Tuhela.

Toliko je naime bilo potrebno Pjer-Emeriku Obamejanu u Marku Rojsu da tri puta primoraju Marvina Hica na kapitulaciju, mada bi bilo nepravedno izdvojiti samo njih dvojicu, jer su akcije Borusije uvek toliko proste, a opet složene da u njima mora da učestvuje nekoliko igrača. I to ne bilo kakvih.

Izabrane vesti

Recimo, prvi gol Obamejana, koji se posle posta u pobedi nad Majncom vratio terorisanju rivala, bio je posledica majstorske razmene pasova između Ilkaja Gindogana i Gonzala Kastra. Obamejan je samo bio tu da podmetne nogu.

Kasniji Rojsovi golovi bili izgrađeni su na genijalnim potezima Šinđija Kagave, endemske vrste fudbalera koja očigledno cveta samo u Dortmundu, dok na drugim mestima - recimo u hladnom Mančesteru - nikako da se primi. Omaleni Japanac je, nalik samuraju, loptama sa očima sekao odbranu Augzburgu.

Samo tri minuta posle Obamejanovog gola je Jan-Ingvera Kalsen-Brakera poveo na put oko svtea i na prvoj stativi pronašao Rojsa za 2:0, da bi već u 33. štiklom izbacio istog saigrača samog pred protivničkog golmana da bi mu ovaj potom loptu poslao kroz noge za 3:0 posle čega je bilo jasno da Augzburg nema šta da traži u Dortmundu.


Raul Bobadilja je doduše početkom drugog poluvremena makar na trenutak probudio nadu u gostujućem timu, ali samo da bi Obamejan u finišu meča još dva puta zatresao protivničku mrežu - taj poslednji u sudijskoj nadoknadi na još jednu Kagavinu asistenciju - i sa 13 golova se izjednačio sa Robertom Levandovskim na čelu liste najboljih strelaca Bundeslige.

U 18 utakmica u ovoj sezoni - računajući sva takmičenja - golgeter iz Gabona je postigao čudesnih 20 golvoa, pa možemo slobodno da kažemo da je Obamejan u ovom trenutku u top pet igrača Evrope, makar kada je forma osnov za kategorizaciju.

BUNDESLIGA – 10. KOLO:

Petak:

Hofenhajm – Hamburger 0:1 (0:0)
/Lasoga 87/

Subota:

Leverkuzen – Štutgart 4:3 (0:0)
/Belarabi 57, Beniš 70, Čičarito 72, Mehmedi 89 - Harnik 50, Didabi 54, Rup 60/

Bajern – Keln 4:0 (2:0)
/Roben 35, Vidal 40, Levandovski 62, Miler 77pen/

Darmštat – Volfzburg 0:1 (0:0)
/Kaliđuri 77/

Hanover – Ajntraht 1:2 (0:0)
/Klaus 51 - Štendera 57, 66/

Majnc – Verder 1:3 (0:3)
/Muto 90 - Udža 39, 44, Bartels 45+3/

Ingolštat – Herta 0:1 (0:1)
/Vajzer 10/

Nedelja:

Borusija Dortmund – Augzburg 5:1 (3:0)
/Obamejan 18, 85, 91, Rojs 21, 33 - Bobadilja 49/

18.30: Menhengladbah – Šalke

(foto: Action Images)


tagovi

Šinđi KagavaRaul BobadiljaPjer Emerik ObamejanNemackaMarko RojsEvropaBorusija Dortmundaugzburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara