"Denis Alibec"
"Denis Alibec"

Steaua juri Astru, ali italijanski đak gura lidera (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.09.15. | 22:13

Prvoplasirani tim iz Đurđua savladao Botošani sa bele tačke, dok je najtrofejniji rumunski klub bio ubedljiv protiv Voluntarija (3:1)

Denis Alibec

Steaua je popravila utisak nakon prošlonedeljne blamaže i poraza na gostovanju u Temišvaru, pa je večerašnjim trijumfom nad slabim Voluntarijem 3:1 na svom terenu nastravila poteru za prvoplasiranom Astrom Đurđu, za kojom zaostaje dva boda na tabeli.

Izabrane vesti

Lider je minimalcem tokom popodneva savladao Botošani (1:0), a heroj pobede Astre bio je nekadašnji rumunski internacionalac u Italiji Denis Alibec, koji je bio precizan sa bele tačke u 15. minutu. Bio je to trenutak odluke, posle kojeg je Astra zabeležila novi trijumf i pobegla Steaui.

Ipak, nije tim iz Bukurešta dozvolio Astri da se odmakne, razlika na tabeli je i dalje dva boda. Najtrofejniji rumunski klub je čitav posao protiv Voluntarija završio u prvih 45. minuta, kada je stigao do ubedljivih 2:0. Ipak, da ne spavaju mirno ni posle ovog meča pobrinuo se Alžirac Hamrun, koji se povredio nakon što je doveo domaćina u vođstvo, pa ga ponovo očekuje pauza.

Igrao se osmi minut,  Stančiju je prošao po levoj strani, zavrnuo loptu ka golu gostiju, a tamo Hamrun doveo Steauu u vođstvo. Na 2:0 povisio je Čipčiju u 44. minutu i tada je bilo jasno da će domaćin zabeležiti trijumf.

U nastavku, Stančiju je sa bele tačke iz poprilično prestogo gosuđenog jedanaesterca povećao na 3:0, a počasni gol za goste postigao je Holanđanin Gosens, takođe sa bele tačke u 69. minutu. 

LIGA 1 - 12. KOLO

Petak

Temišvar - Jaši 2:2 (0:1)
/Lukin 47, Goga 63(pen) - Golubović 9, Cijuka 49/

Targu Mureš - Kluž 0:0

Subota

Krajova – Panduri 0:0

Vitorul – Petrolul 1:0 (0:0)
/Marin 56/

Nedelja

Astra – Botošani 1:0 (1:0)
/Alibec 15. penal/

Steaua – Voluntari 3:1 (2:0)
/Hamrun 8, Čipčiju 44, Stančiju 66. penal – Gosens 69. penal/

Ponedeljak

20.00 Konkordija - Dinamo Bukurešt

FOTO: Printskrin You Tube


tagovi

VoluntariSteauaLiga 1Jugurta HamrunDenis AlibecBotošani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara