""
""

Stare zasluge ne vrede: Zbog „izdajnika“ iz Moskve, Zenit se odriče najveće legende

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.02.15. | 22:03

Posle najavljenog transfera Artjoma Dzjube, iskusni golgeter blizu prelaska u Lokomotivu

Kada je odlučio da pređe iz Spartaka u Zenit, Artjom Dzjuba je „izdao“ moskovski klub i izazvao fudbalski zemljotres u Rusiji. A, rezultat njegovog dolaska na kraju bi mogao da bude i odlazak Zenitove legende Aleksandra Keržakova iz kluba sa stadiona Pertrovski.

Izabrane vesti

Iako je najavljeno da će se Dzjuba priključiti Zenitu na kraju sezone kada mu istekne ugovor, moguće je da u narednih nekoliko dana zaduži opremu novog kluba. On je trenutno precrtan u Spartaku i trenira sa omladincima, a klub iz prestonice je blizu odluke da se smiluje i prihvati simoblično obeštećenje od 500.000 evra kako bi Dzjuba u nastavku sezone igrao za Zenit.

To znači i gužvu u napadu tima iz Sankt Peterburga, pošto su tu još Hulk, Salomon Rondon i Aleksandr Keržakov. Ovaj poslednji je najbliži izlaznim vratima iz kluba. Keržakov je legenda Zenita i miljenik navijača, ali više nije u najboljim godinama i teško da će se izboriti za mesto u timu sa ovakvom konkurencijom. Najbolji strelac u istoriji ruskog fudbala (209 prvenstvenih golova) i najbolji strelac u istoriji Zenita bi posle 11 sezona u Sankt Peterburgu (u dva navrata) bo mogao da se preseli u moskovsku Lokomotivu. Popularni Železničari nameravaju da od Zenita do kraja sezone pozajme Keržakova kao zamenu za Damea N'Dojea koji je nedavno prešao u Hal Siti.

Navijačima Zenita se sigurno ne bi svideo ovaj scenario, ali stare zasluge i emocije u vrhunskom fudbalu očigledno više nisu presudni faktori...

(FOTO: Action images)


tagovi

RusijaPremijer ligaLokomotiva MoskvaEvropaAleksandr Keržakov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara