""
""

Stanić: Srbijo izvini, morali smo mnogo bolje! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.01.13. | 22:17

Prvi golman reprezentacije Srbije bio je vidno razočaran nakon debakla u susretu osmine finala sa Španijom

 

Najbolji rukometaši Srbije deklasirani su osmini finala Svetskog prvenstva od domaćina Španije rezultatom 31:20 i tako na neslavan način završili takmičenje od kojeg se znatno više očekivalo.

Izabrane vesti

Svi reprezentativci složni su da su "glupi" porazi od Slovenije i Poljske bili ključni za dalji tok takmičenja.   Jedan od najboljih golmana sveta Darko Stanić, jedina svetla tačka turnira u našim redovima, rekao je da je jako razočaran rezultatom i svestan je da su svi mogli mnogo bolje.
"Teško je sada, posle ovakve utakmice, reći nešto pametno. Jedno je sigurno, napravili smo veliku grešku što smo posle poraza od Slovenije i Poljske davali izjave koje nisu realne. Sve se vidi na terenu, i posle ovakve utakmice svima nama će biti potrebno nekoliko dana da bismo se vratili u normalu. Jako sam razočaran i izvinio bih se u svoje ime i ime ekipe svojoj državi, jer su svi sigurno očekivali bolje igre. Nedostatak znanja, ali i sreće nas je poremetio u planovima. U meč sa Španijom ušli smo rastrojeni, a oni su to iskoristili i uz pomoć publike nas lako dobili", rekao je popularni Ministar odbrane.

Selektor Orlova Veselin Vuković smatra da je veliki broj grešaka uzrok ovakvog poraza.
"Na utakmici smo napravili 18 ili 20 tehničkih grešaka, što je svakako razlog za lake golove i kontre Španije. Ipak, možda je i razlika prevelika, jer smo mnogo bolje igrali u drugom poluvremenu. Od samog starta smo razmišljali da je nemoguće pobediti, a realnost je bila jako okrutna. Reprezentaciji Španije želim sve najbolje, ali i da dođe do finala", poručio je Vuković

Španija će se u četvrtfinalu takmičenja sastati sa Nemačkom, koja je lako izašla na kraj sa selekcijom Makedonije.  Srbija je tako posle lošeg izdanja u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Londonu, ali i samog takmičenja održanog letos još jednom pokazala da ovoj ekipi treba još vremena da se uigra, ali i da su navijači od velikog značaja. Ono što su Orlovi pokazali u Beogradu pre tačno godinu dana bilo je za svaki respekt, međutim, Španija i London nisu smeli da se dogode ekipi koja je evropski vicešampion.

(FOTO: Action images)


tagovi

Darko StanićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara