"Treći gol Kristijana Bentekea"
"Treći gol Kristijana Bentekea"

Šta ste čekali cele sezone? Eksplozija fudbala u režiji Vile i KPR-a! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.04.15. | 22:40

Kristijan Benteke i Met Filips vodili mali lični rat u meču koji je obilovao preokretima i golovima. Het-trik golgetera domaćih, začinjen majstorijom iz slobodnog udarca, spasio tim iz Birmingema

Treći gol Kristijana BentekeaRealnost je konačno udarila u glavu i primorala sve u Aston Vili i Kvins Park Rendžersu da se osveste i zaigraju fudbal! U prevremenom meču 33. kola navijači premijerligaških davljenika tako su dočekali razlog da zaista zapevaju iz sveg grla, zadovoljni onim što su im miljenici priredila, bez obzira na to što je u odbranama oba rivala duvala promaja na sve strane. Vila i KPR su ipak odigrali jednu od najuzbudljivijih utakmica sezone i u meču punom preokreta podelili plen sa najpravednijim rezultatom – 3:3.

Ulogu junaka svakako je zaslužio Kristijan Benteke, koji kao da je želeo da u praksi dokaže da ne može Vila da primi onoliko golova koliko on može da postigne. U poslednjih šest kola već je sedam puta tresao protivničke mreže, doneo timu pobede nad Vest Bromvič Albionom i Sanderlendom, ali danas je njegova simultanka bila dovoljna "samo" za bod.

Izabrane vesti

Jer na drugom kraju terena protivtežu mu je davao Met Filips, 24-godišnji Škotlanđanin koji poslednjih nedelja maestralno diriguje igrom Policajaca iako se to možda i ne vidi po rezultatima. Činjenica je međutim da KPR hvata zalet. Pre samo tri dana je na strani deklasirao Vest Bromvič Albion sa 4:1, večeras dva puta imao prednost i bio na pragu iznenađenja i druge uzastopne pobede što mu se ove sezone još nije desilo.

Filips je izluđivao igrače Vile. U sedom minutu je otvorio goleadu na stadionu koji je inače ove sezone sadržajem najsiromašniji, u 55. asistirao Klintu Hilu za 2:2, u 78. fintom izbacio dvojicu lakovernih čuvara i kao na tacni poslužio Čarlija Ostina, koji je svojim 17. ligaškim golom u sezoni primakao KPR na prag senzacionalnog podviga.

Avaj, Benteke je rekao: Ne! I to na ne baš karakterističan način. Igrao se 84. minut utakmice, Vila je imala slobodan udarac na 18 metara od protivničkog gola, a Benteke poslao matematički preciznu loptu. O stativu iza leđa nemoćnog Roberta Grina. Vila je ostala iznad crte, Kvins Park je ostao ispod. Ali i jedni i drugi večeras su odigrali partije koje im daju za pravo da se nadaju da će se u minut do 12 spasiti propadanja u bunar.


Aston Vila – KPR 3:3 (2:1)
/Benteke 10, 33, 83 – Filips 7, Hil 55, Ostin 78/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaMet FilipsKvins Park RendžersKristijan BentekeEvropaEngleskaAston Vila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara