""
""

Šta se desilo njegovom šutu? Poslednji Brazilac od kojeg se očekivalo da uzdrma Žuninjov tron (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | uto. 24.11.15. | 23:25

Večeras je ispisana istorija u Ligi šampiona, ni čuveni bombader iz Liona više nikje spokojan

Na početku je to možda moglo da se pripiše sreći. Potom su mnogi u neverici vrteli glavom. A sada je jasno da brazilski ofanzivac Vilijan izrasta u jednog najboljih izvođača slobodnjaka koje je Evropa videla.

Izabrane vesti

Vilijan je pogotkom protiv Makabija iz slobodnog udarca izjednačio rekord slavnog zemljaka Žuninja Pernambukana. Njih dvojica su jedini fudbaleri u istoriji Lige šampiona koji su u jedcnoj sezoni ovog takmičenja postigli po četiri gola iz slobodnih udaraca.

Pored takvih majstora prekida kao što su Siniša Mihajlović, Ronaldinjo, Andrea Pirlo, Dejvid Bekam ili Kristijano Ronaldo teško da je neko mogao da očekuje da će baš Vilijan doći u idealnu situaciju da postane aspolutni rekorder. Čelsi ima još jednu utakmicu u grupi i na putu je da obezbedi makar još dve utakmice u nokaut fazi, što znači da bi Vilijan imao još makar 270 minuta fudbala da dođe do rekordnog petog gola iz slobodnjaka u elitnom takmičenju.

Da pogoci u Ligi šampiona nisu slučajnost, govori i podatak da je još dva gola iz prekida postigao i u Premijer ligi. Mimo svih očekivanja, Brazilac koji je retko izvodio slobodne udarce pre ove sezone je postao najubojitiji fudbalski snajperista u Evropi... Inače u video igrici FIFA 16 Vilijanova ocena za izvođenje slobodnih udaraca je skromnih 57!  Možda mu je zemljak Žuninjo otkrio neke tajne?

Pogledajte večerašnju Vilijanovu majstoriju....

... a pogledajte i prethodnih pet slobodnjaka u sezoni.

(FOTO: Action images)


tagovi

ŽuninjoVilijanPremijer ligaLiga šampionaEvropaEngleskaČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara