"Nikola Jokić i Nikola Kalinić"
"Nikola Jokić i Nikola Kalinić"

Šta je to Real gledao u Mitrovici: Jokića ili dobar kulen?

Vreme čitanja: 4min | uto. 04.11.14. | 16:45

"Ostajem pri tome da ne bih otišao u Crvenu zvezdu ili Partizan. Iskreno, tamo mladi igrači nemaju dovoljno prostora za razvoj i sticanje iskustva, zato ja imam ogromnu sreću što sam igrač Mega Vizure", rekao je 19-godišnji centar

Nikola Jokić i Nikola Kalinić

Pred početak još jednog izdanja Jadranske lige gotovo da niko nije mogao ni da sanja da će Mega Vizura, bez pomoći starijih i već afirmisanih igrača, uspeti da se ozbiljnije uključi u borbu za sam vrh regionalnog takmičenja. Međutim, predvođen fantastičnim centrom Nikolom Jokićem, sastav Dejana Milojevića lagano hvata ritam i gazi redom širom Jadrana. 

Izabrane vesti

U poslednjem meču 6. kola Mega je savladala Zadar sa 91:84 i tako upisala četvrtu pobedu u sezoni.
"Niko nije očekivao ovakav početak sezone. Upisali smo četiri pobede i zaista igramo baš dobro. Imamo odličnu halu, sjajnu publiku i stvarno smo prezadovoljni načinom na koji se razvijaju stvari. Što se same utakmice tiče, startovali smo malo lošije, ali smo uspeli brzo da se probudimo i uhvatimo rezultatski priključak. Na poluvreme smo otišli sa pet koševa prednosti, u jednom trenutku kasnije imali smo čak i 18 poena viška. Oni su do kraja uspeli da umanje zaostatak, ali najvažnije je da smo mi ostvarili još jednu pobedu", rekao je Jokić za MOZZART Sport.

Supertalentovani tim Mega Vizure igra izuzetno atraktivnu i napadačku košarku. Sa prosekom od 87 poena po meču momčadija o kojoj danas svi pričaju ubedljivo je najefikasnija na Jadranu, a najbolji pojedinac u rosteru otkrio je recept uspeha.
"Mislim da je sve to u slobodi koju imamo u igri i koju nam Dejan Milojević daje. Naravno, uz talenat koji ovaj sastav poseduje mi možemo da igramo brzu i atraktivnu košarku, lepu za oko i navijače".

Od samog starta sezone 19-godišnji Somborac igra prvoklasnu košarku. U poslednjem meču sa Zadrom imao je 17 poena, 12 skokova, osam asistencija, dve ukradene lopte i iznudio je sedam faulova, za indeks korisnosti 40! Ali to je opet manje od učinka koji je imao protiv MZT-a u prvom kolu, kada je uknjižio 44 indeksnih bodova. 
"Osećam se zaista jako dobro i jako mi prija vreme koje provedem na parketu. Imam brata koji prati svaku moju utakmicu i stalno mi nešto sugeriše, tako da konstantno radim na sebi i popravljam igru iz utakmice u utakmicu. U svakom slučaju, ne opterećujem se brojkama, radim vredno i radujem se svakom novom izazovu".

Malo ko zna da je Nikola Jokić letnji raspust proveo na akademiji u SAD-u koja se specijalno bavi radom sa visokim igračima.
"To je jedno veliko iskustvo za mene, naučio sam i video mnogo novih stvari. Međutim, mislim da sav napredak koji sam ostvario nema preterano mnogo veze sa svim spravama na kojim sam radio, već sa afroameričkim igračima, koji su stvarno totalno druga dimenzija u odnosu na nas, biološki gledano".

Posle odličnih partija koje pruža ove sezone, navijači večitih željno iščekuju potez uprave i eventualni angažman mladog centra. Međutim, kao što je jednom prilikom za naš portal naglasio - preskočio bi beogradske velikane.
"Ostajem pri tome da ne bih otišao u Crvenu zvezdu ili Partizan. Iskreno, tamo mladi igrači nemaju dovoljno prostora za razvoj i sticanje iskustva, zato ja imam ogromnu sreću što sam igrač Mega Vizure. Definitivno bih preskočio i jedne i druge, uz dužno poštovanje oba tima".

Nikola Jokić i Jaka Blažič

REAL ILI BARSELONA? GIGANTI SU TO!

Tokom dana pojavila se informacija da je legenda madridskog Reala, Alberto Ereros, prisustvovao meču Mega Vizure i Zadra u Sremskoj Mitrovici, te da je posmatrao samo Jokića. U međuvremenu, interesovanje je pokazala i Barselona.
"Koliko sam ja čuo, jako mu se svideo naš kulen, a-ha-ha", rekao je s ogromnim osmehom na licu Jokić, a zatim nastavio:
"Ja nisam ni znao da je on u Mitrovici, ali posle utakmice sam obavešten o tome. Kada te traže klubovi kakvi su Real i Barselona može samo da ti imponuje. Meni to jako znači, zbog nekih budućih akcija i sigurno je da bi bilo jako dobro kada bih jednog dana svoju sreću okušao u jednom od ta dva kluba". 

U Zvezdu i Partizan neće, a kada bi birao između Reala i Barselone?
"Uh, to je jako teško pitanje. Jedan je Kraljevski klub, drugi je katalonski gigant. Obe ekipe su uvek u samom vrhu evropske košarke, giganti su to! Takođe su svake sezone pretendenti za titulu na svim frontovima i mislim da se ne bih previše žalio ako bih obukao dres jednog ili drugog kluba".

Za kraj, golobradi dugajlija nam je otkrio da li bi više voleo da se odmah preseli "preko bare", u NBA ligu, ili da okuša svoju sreću u Evroligi?
"Naravno, uvek prvo Evropa. Imam stav i razmišljanje da, kada budem igrao košarku onom lepom, evroligaškom loptom, znaću da sam uspeo i postigao nešto u karijeri", zaključio je razgovor Nikola Jokić.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Jadranska ligaMega VizuraNikola JokićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara