""
""

Šta čeka Zvezdu u Evropi? Čuveni Dejvid Džejms stiže na Marakanu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.06.13. | 14:57

Ako Islanđani opravdaju ulogu favorita protiv Farana na Marakanu će stići dva veterana Premijer lige

Let na ostrva u Atlantiku ne gine Crvenoj zvezdi na početku evropskog puta. Crveno-beli u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope idu na pobednika meča IB Vestmaneja (Island) – HB Torshavn (Farska Ostrva). Prve asocijacije za ova dva kluba su dalek put i ribarstvo.

Izabrane vesti

Oba kluba dolaze iz ostrvskih zemlja na severu Atlantskog okeana gde je ribarstvo daleko važnije od fudbala. Pripadaju grupi fudbalskih liliputanaca i ne bi trebalo da predstavljaju težak zadatak za crveno-bele, kakav god tada Zvezda imala tim.

Favoriti su svakako Islanđani, koji su u prošloj sezoni tamošnjeg šampionata na jedvite jade osvojili treće mesto i dokopali se Evrope. Na Islandu se već igra nova sezona, ekipa je u takmičarskoj formi i zauzima peto mesto na tabeli sa samo jednim porazom u osam kola. Klub je tri puta bio šampion Islanda i četiri puta osvajao nacionalni kup, ali se na trofej čeka još od 1998. godine kada je osvojena dupla kruna.

Trenutno u sastavu igraju dva najveća imena koje je klub ikada imao. Legendarni defanzivac Herman Hrejdarson (89 puta reprezentativac Islanda) koji je 15 godina igrao u Engleskoj i nosio dresove Kristal Palasa, Brentforda, Vimbldona, Ipsviča, Čarltona, Portsmauta i Koventrija, igra levog beka, ali i obavlja ulogu šefa stručnog štaba.

Upravo je on razlog što je klub doveo čuvenog golmana engleske reprezentacije Dejvida Džejmsa. Bili su saigrači u Portsmautu i Hreidarson ga je ovog leta nagovorio da napravi šokantan potez i u 42. godini nastavi karijeru na Islandu. Ujedno Džejms je pomoćnik Hreidarsonu. O Džejmsu nije potrebno trošiti reči već samo podsetiti da je bio prvi golman Liverpula, Aston Vile, Vest Hema, Mančester Sitija, Portsmauta, Bristol Sitija i Bornmauta iz kojega je i došao u IBV kako je skraćenica pomenutog islanskog kluba.

Njih dvojica su uspeli da dovedu još pet engleskih fudbalera, ali i 19-gopdišnjeg Gunara Torsteinsona iz Ipsviča. koji predstavlja veliku nadu islandskog fudbala. 

Ipak, Islanđani prvo treba da prođu HB Torshavn u prvom kolu. Farani su trenutno prvoplasirana ekipa tamošnjeg prvenstva, ali i autsajder u duelu sa Islanđanima. 


tagovi

FK Crvena zvezdaDejvid DžejmsHerman Hreidarsonpripreme 2013SrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara