"Predsednik Popović sa saradnicima i trenerom Nikolićem"
"Predsednik Popović sa saradnicima i trenerom Nikolićem"

Šta čeka uprava Partizana?

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.01.15. | 18:09

Izuzev Stefana Babovića željenih pojačanja u Humskoj 1 nema iako su pojedini igrači na tržištu slobodni, a trener Marko Nikolić ih želi

Predsednik Popović sa saradnicima i trenerom NikolićemStigao je Stefan Babović, a kad će sledeće pojačanje doći u Humskoj 1 niko ne zna. Ili ne želi da kaže.
Znaće se za neki dan“, sleže ramenima Dragan Ćirić i ostavi navijače Partizana uskraćene za odgovor(e) ko bi u prolećnoj sezoni trebalo da bude desni bek, ko će igrati štopera, a ko špartati levom stranom ukoliko se ostvari najavljeni transfer Vladimira Volkova u Južnu Koreju.

Možda novi rukovodioci Parnog valjak nisu imali dovoljno vremena da se upoznaju sa stanjem na tržištu, imaju donekle opravdanje kako usled dvonedeljnih praznika nisu mogli više od tog jednog pojačanja da dovedu, plasiraju i priču kako sadašnjem sastavu nije potreban Bog zna kakav remont (naravno, pod uslovom da svi ostanu), međutim, Grobari skoro svakodnevno zapituju:
Ko i kad dolazi?“.

Izabrane vesti

Isto to pitanje sam sebi, više u bradu, postavlja Marko Nikolić koga, čini se, tek očekuje prava borba za čelnicima kluba, posle neuspele smene u završnim danima 2014. godine. Jer, na predstavljanju Stefana Babovića u prvog zimskog novajliju Dragan Ćirić je izgovorio rečenicu koja samo na prvi pogled deluje bezazleno po ambicije lidera Superlige, ali i njegovu blisku budućnost:
„Postoji poveći spisak trenerovih želja, a mi ćemo pokušati da ih ispunimo“.

Ćirićeva opaska u normalnim okolnostima imala bi skladan ton.  Značila bi da se uprava trudi da šefu struke što pre nabavi pojačanja, međutim, kako je u Partizanu dosta toga naopako (bilo, a i sad je) ne bi trebalo da čudi ako ljudi na rukovodećim položajima žele suprotno od trenera koga su planirali da smene i da to što javno pričaju možda ne žele.

Tumbaković i ĆirićNe tvrdimo, samo pitamo: da li Dragan Ćirić i Ljubiša Tumbaković imaju isti plan kao Marko Nikolić? Da li su taj spisak njegovih novogodišnjih želja uvažili kao relevantnu osnovu da se krene u proces angažmana pojačanja ili mu svesno nameću druga rešenja, pa je to jedan od razloga zastoja u prelaznom roku kad je reč o dolascima igrača u Humsku 1? Primer: Enver Alivodić i Nemanja Tubiću su i letos i zimus figurirali kao Nikolićevi prioriteti, njihovi potpisi maltene stoje pod oznakom „HITNO“, obojica su se odavno izjasnila da bi volela među crno-bele. Povrh svega, slobodni su, što znači da finansijski unakažen Partizan nema potrebu za dodatni opterećenjem i može da ih dobije za džabe.

I - ništa!?

Hoće li Alivodić i Drinčić biti saigrači?Vreme prolazi. Pripreme su počele, za šest dana će ekipa u Antaliju ukoliko se novajlije (ne moraju da budu obavezno ova dvojica) ne angažuju što pre crno-beli će ući u bespotreban rizik da ne brzinu uigravaju ekipu. Da se stvarno trude da ispune želje trenera logično je pretpostaviti da bi Tumbaković i Ćirić već doveli nekog sa spiska pojačanja. A pominjali su se, makar u medijima: Branislav Milošević, Nikola Leković, Aleksandar Todorovski, Mijat Gaćinović, Srđan Babić, Aleksandar Miljković, Milan Smiljanić, Srđan Plavšić...

Ovako, osim Stefana Babovića, oko koga su i potpredsednik, direktor i trener složili da je pojačanje koje donosi prevagu, niko nije stigao na Topčidersko brdo. Podsećanja radi, prošle zime čak tri transfera su završena pre nego što su prelazni rok i počeo - Nikola Drinčić je stigao 20. decembra, Miroslav Vulićević četiri dana kasnije, Branislav Trajković se obavezao na saradnju 11. januara, a potpis Danka Lazovića obezbeđen 15. i overen 19. januara.

Zašto sad ne može nešto slično?

(FOTO: MN Press, Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanMarko NikolićLjubiša TumbakovićDragan Ćirić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara