"Miroslav Đukić sa prvim saradnikom Goranom Pandurovićem"
"Miroslav Đukić sa prvim saradnikom Goranom Pandurovićem"

Šta će Đukić danas da promeni?

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.09.17. | 09:32

Radnički bez četvorice u Humskoj (19,00, TV Arenasport 1)

Miroslav Đukić sa prvim saradnikom Goranom PandurovićemPartizan je u završnici minule sezone pitanje prvaka, praktično, rešio pobedom u Nišu (3:1), a večeras (19.30, TV Arenasport 1) protiv Radničkog ima priliku da nastavi mini-seruju zadovoljavajućih rezultata u Superligi. Posle iznenađujućih 1:3 sa Voždovcem, crno-beli nisu primili gol na naredna tri prvenstvena meča, a kako su tim porazom „ispucali“ kredit za jesenji deo prvenstva, bar na svom terenu, jasno je da navijači od njih u svakom nerednom u Humskoj očekuju trijumfe.

Počev od duela s Radničkim, koji je u sjajnoj seriji i bez obzira na smenu trenera (umesto Austrijanca Petera Pakulta došao Ivan Jević), beleži dobre rezultate. Posle očekivanog poraza na premijeri od Crvene zvezde (0:4), tim sa Čaira nanizao je osam mečeva bez poraza (pet pobeda, tri remija), što pokazuje koliko opasan ume da bude.

Izabrane vesti

Bez obzira na taj učinak, sastav Miroslava Đukića je favorit na Topčiderskom brdu. Uostalom, pre pomenutog poraza do Voždovca vezao je čak 18 prvenstvenih pobeda na svom bunjištu, a prethodni remi zabeležeio je, interesantno, baš protiv Radničkog, 22. oktobra prošle godine (1:1). Makar igrao i u „šarenom“ sastavu kakav će struka crno-beli da izvede danas.

MOZZART kvote --->>> 2708 Partizan - Radnički Niš 1 (1,18), X (6,50), 2 (13,00)

Đukić je najavio da će priliku na levom beku dobiti Nemanja Antonov, ostavio mogućnost da debi upiše i štoper Milan Mitrović (posebno u svetlu činjenice da je Bojan Ostojić dobio jak udarac u slepoočnicu u finišu duela sa Jang Bojsom), a promene su izvesne i u veznom redu. Milan Radin je preskočio minula dva duela i očekuje se da danas zameni Marka Jevtovića, dok bi na levom krilu šansu mogao da dobije Danilo Pantić, pošto je povratnik iz Čelsija počeo pet od dosadašnjih sedam superligaških mečeva i što Marko Janković možda opet predahne posle napora u Ligi Evrope.
Partizan mora da ide na pobedu. Malo je vremena za oporavak, moraće da bude rotacija, da uđu sveži igrači, biće ih dosta novih. Motivacija i želja za trijumfom moraju da postoje. Ovde te niko ne pita da li si umoran ili ne. Potrebno je da igramo kako to zahteva Partizan“, jasan je u poruci pred duel desetog kola Miroslav Đukić.

Duel Vulićevića i Pavkova iz prošle sezoneOtkako se igra fudbal u Srbiji (bez Crnogoraca), Partizan je deset puta igrao s Nišlijama u Beogradu (prvenstvene i kup utakmice). Dobio je sedam mečeva, tri su okončana remijem, uz gol-razliku 24:7. S tim da je u poslednja četiri okršaja dobio samo jednom. Radnički je u sjajnoj seriji, ali je ophrvan povredama, pa danas sigurno izostaju Slaviša Stojanović, Anid Travančić, Marko Tomić i Milutin Ivanović.
Suvišno je trošiti reči o jakoj i dobro selektiranoj ekipi Partizana, ali kako ekipa iz Humske ima svoje, tako i Radnički ima sopstvene adute. Igraćemo najbolje što možemo, nećemo se unapred predati i verujem da će navijači oba tima večeras uživati u fudbalu, jer sam ubeđen da će ova ekipa sa Čaira upravo protiv šampiona pokazati koliko vredi i kolike su joj mogućnosti“, napomenuo je Nikola Raspopović, novi štoper Radničkog.

Projektovani sastavi

PARTIZAN - RADNIČKI NIŠ, 19.00 (TV Arenasport 1)

Stadion Partizana
Sudija: Zoran Široki (Smederevo)

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković - Vulićević, N. R. Miletić, Mitrović, Antonov - Everton, Radin - Tošić, Tavamba, Pantić - Ožegović. Trener: Miroslav Đukić.

RADNIČKI NIŠ (4-2-3-1): Živković - Aksentijević, Miladinović, Raspopović, Petrović - Kovačević, Arsić - Jovanović, Stanković, Golubović - Pavkov. Trener: Ivan Jević.

SUPERLIGA - 10. KOLO

Subota:
Vojvodina - Napredak 3:1 (1:0)
/Mihajlović 62, Subotić 68, Jovančić 78 - Alivodić 88/

Nedelja:
16.00 (2,20) Mačva (3,00) Radnik (3,45)
16.00 (3,70) Bačka (3,20) Čukarički (2,00)
17.00 (2,10) Spartak Ždrepčeva krv (3,05) Mladost Lučani (3,60)
17.00 (9,00) Voždovac (5,00) Crvena zvezda (1,30)
19.00 (1,18) Partizan (6,00) Radnički Niš (15,00)
19.00 (2,40) Javor Matis (2,95) Zemun (3,10)
19.00 (2,65) Borac (2,80) Rad (2,90)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Tabela:

(FOTO: Star sport)


tagovi

Miroslav ĐukićNikola RaspopovićFK PartizanRadnički NišSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara