"Autogol Belinija"
"Autogol Belinija"

Šta će nam Liga Evrope? Atalanta savladala Milan bombom u 96. minutu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.05.14. | 14:25

Franko Brijenca duboko u sudijskoj nadoknadi pogodio za 2:1 u Bergamu

Autogol BelinijaNa stolu Liga Evropa, u džepu - moljci. Milan nije uspeo da na vrućem gostovanju u Bergamu makar na koji sat preskoči Torino na mestu koje znači i izlazak na evropsku scenu (protivno onome što se često piše, u Ligu Evrope idu četvroplasirani, petoplasirani i šestoplasirani iz Serije A) pošto je Atalanta uspela da se vrati posle zaostatka i bombom Franka Brijence u šestom minutu sudijske nadoknade stigne do pobede od 2:1!

Iako igrom možda i nije zaslužila sva tri bod pošto su Rosoneri većim delom beča bili konkretniji u napadu, ali se po ko zna koji put pokazalo da je poslednja trećina terena više nego problematična za Milana. Uostalom, sva tri gola na meča postigli su domaći fudbaleri.

Izabrane vesti

Prvi je završio iza leđa Andree Konsiljija, koji nije mogao da zaustavi loptu posle uklizavanja Đanpaola Belinija. Želeo je defanzivac Atalante da preseče pas Sulija Muntarija ka Mariju Baloteliju – koji je, tek da pomenemo, bio koji metar u ofsajdu – ali je uspeo samo da loptu sprovede u sopstvenu mrežu.

Međutim, nedugo potom sevnula je kontra Atalante, a naivni Konstant se zaleteo na Čileanca Karlosa Karmonu, nagazio ga na stopalo, pa je sudija Nikola Ricoli opravdano svirao najstrožu kaznu.

Odgovornost je preuzeo ko drugi nego Herman Denis, koji je svojim 13. golom u sezoni poravnao rezultat 1:1 na stadionu Atleti Azuri d’Italija.

Međutim, tu nije bio kraj uzbuđenjima, pošto Milan danas nije izgledao kao tim koji, kao što to ume da bude na Čizmi, pokušava da izbegne učešće u Ligi Evropa, takmičenju koje Italijani ne mirišu previše. Kidisali su gosti ka golu Konsiljija, Mario Baloteli je pogodio stativu, potom još jednom stavio na muke golmana Atalante, ali...

Staro fudbalsko pravilo još jednom se potvrdilo i usledila je kazna.

Naizlged bezopasna akcija domaćih u šestom minutu sudijske nadoknade (trebalo je da se igra samo pet minuta), odložena lopta do Brijence i majstorija sa nekih 22 metara u same rašlje protivničkog gola. Remek delo za TV špice.

Istog sekunda Ricoli je označio kraj meča i početak euforičnog slavlja u Bergamu. Slavlja, koje navijači Atalante danas nisu zaslužili. Naprotiv, za današnje ponašanje zaslužili su samo oštre kritike.

Naime, pri rezultatu 1:1 sa tribina je na teren, u jeku kampanje protiv rasizma koju je poveo as Barselone Dani Alves, ubačena banana. Meta je bio tamnoputi defanzivac Milana Kevin Konstant?!

Rasizam očigledno ostaje problem na Apeninima, iako su Filip Mekses i Najdžel De Jonga pružili podršku Konstantu ironično aplaudiravši vinovnicima sramnog incidenta.

Pojedincima je, ipak, nemoguće objasniti.

SERIJA A – 37. kolo:

Verona – Udineze 2:1 (1:0)
/Toni pen 14, Halfredson 54 – Di Natale 56, Badu 90+2/

Inter – Lacio 4:1 (3:1)
/Palasio 7, 37, Ikardi 34, Ernanes 79 - Biava 2/

Nedelja:

Atalanta – Milan 2:1 (0:0)
/Denis 68pen, Brijenca 90+6 – Belini 51ag/

15.00 Bolonja – Katanija
15.00 Kaljari – Kjevo
15.00 Livorno – Fiorentina
15.00 Sampdorija – Napoli
15.00 Sasuolo – Đenova
15.00 Torino – Parma
17.45 Roma – Juventus

(FOTO: Action images)


tagovi

MilanSerija AKevin KonstantItalijaHerman DenisEvropaAtalanta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara