"Novak tokom pobede nad Milošem"
"Novak tokom pobede nad Milošem"

Srpski tajfun Nole u polufinalu sa Vavrinkom: Raoniću se ponovo vezale ruke (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.01.15. | 11:34

Peta pobeda u karijeri nad rođenim Podgoričaninom

Novak tokom pobede nad MilošemNovak Đoković je uhvatio zalet, pa teško ko sada može da ga stigne. Čak i Miloš Raonić koji je posle pobede u osmini finala ubacio u petu brzinu, nije imao dovoljno benzina. Najbolji svetski teniser je slavio sa 3:0 (7:6(5): 6:4, 6:2) u setovima i na taj način zakazao duel sa Stanom Vavrinkom u polufinalu Australijan opena.

Mnogo neiznuđenih grešaka kanadskog tenisera, skoro duplo više nego Noletovih. Takođe, Milošev servis nije radio kako on to ume, pošto je imao svega sedamdesetak posto ubačenog prvog. Đoković je osvojio skoro četvorostruko više poena posle riterna, što je njegovo glavno oružje u borbi sa Raonićem. Rođeni Podgoričanin nije imao nijednu brejk loptu.

Izabrane vesti

Prvi set je počeo lagano, niko nije rizikovao na svoj servis. Pri rezultatu 3:3, Novak je gubio sa 0:30 na svoj servis, ali se sa nekoliko odličnih poena vratio i nije dozvolio brejk Kanađaninu. Odmah u narednom gemu je Novak uplašio Raonića. Pri rezultatu 30:30, kada je Miloš promašio prvi servis došlo je do duge razmene, pa je posle neiznuđene greške naš teniser došao do brejk lopte. Nije je iskoristio, nije ni sledeću, pošto je kada je bilo najpotrebnije rođeni Podgoričanin servirao onako kako samo on ume. Nastavilo se sa sigurnim osvajanjem svog servisa, pa se ušlo u taj-brejk. U njemu je Novak pokazao ko je svetski broj jedan i na taj način je osvojio prvi set.

Kada je počeo drugi, videlo se da je nalet na strani našeg tenisera, odmah je uzeo brejk i poveo sa 2:0. Tada je opet krenula igra gem za gem. Niko nije gubio svoj servis sve do kraja seta, pa je Nole došao do prednosti koju teško ko može da dostigne u duelu sa njim.

Đokoviću opet nije trebalo mnogo vremena da oduzme servis protivniku, igrao se tek treći gem trećeg seta. Posle toga, opet nigde nije srljao pa je vrlo lako zatvorio meč, uzevši čak još jedan brejk. U polufinalu ga čeka Stan Vavrinka, koji ga je prošle godine pobedio na ovom istom turniru, pre nego što ga je i osvojio.

(FOTO: Action images)


tagovi

SrbijaNovak ĐokovićMiloš RaonićKanadaAustralijan open 2015Australija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara