""
""

SRPSKI SINOVI: Videće Ozil šta može naš Fića

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.11.13. | 11:15

Talentovani vezista švedskog Jurgordena Filip Tasić u januaru odlazi na probu u Arsenal

MOZZART Sport predstavlja Filipa Tasića, fudbalera Jurgordena i reprezentativca Švedske, selekcije U16. Rođen je 12. novembra 1998. u Stokholmu, a prve fudbalske uspomene vezuju ga za teren malog kluba Nakdala, gde su ga sa pet godina odveli tata Branislav i deda Boško. Posle dve godine trčkaranja za loptom, stigli su i nagoveštaji da bi talentovani dečak mogao da krene putem ozbiljnijeg bavljenja fudbalom.
''Tatina dva prijatelja su bila u kontaktu sa ljudima iz Jurgordena koji su im rekli da su zainteresovani za moj dolazak. Bio sam na probi i posle svega jednog treninga rekli su mom ocu – „on je igrač za nas“. Odmah sam dobio ponudu da s timom idem na turnir u Finsku, ali bio sam mnogo mali da bih se s nepoznatom ekipom otisnuo daleko od kuće, pa sam otišao i osvojio ga tek sledeće godine. Postigao sam osam golova na sedam utakmica'', priseća se Filip Tasić u ispovesti za MOZZART Sport. 

Filip kaže da nije prošao nijedan dan bez druženja s loptom od prelaska u jedan od klubova s najvećom tradicijom u Skandinaviji. Kod njega se kroz igru prvo razvila strast prema fudbalu, ali sada razmišlja o njemu kao budućem pozivu.
''Škola i fudbal mi idu super. Uskladio sam obaveze, nemam sve petice, ali stižem da završim sve. U školi sam od šest sati ujutru do tri po podne, posle idem na trening do osam uveče i svaki dan tako, što je stvarno jak tempo, ali nije mi teško. Školu ne smem da zapostavim, fudbal obožavam kao i cela moja porodica. Privlači me kao magnet, lopta mi se lepi za nogu, tako da mi nije prošao dan bez fudbala''.

Izabrane vesti

Posvećenost treningu Filipu je donela osećaj za igru i odličnu tehniku, dok se „majka priroda“ pobrinula da na terenu razmišlja i trči brzo. Dakle, Tasić ima sve što bi trebalo da krasi igrača veznog reda.
''Volim stil igre kakav ima Mesut Ozil, neki mi kažu da podsećam pomalo na njega i Aleksandra Kačaniklića iz Fulama. Trener mi često govori da sam top klasa kada naš tim napada, ali da moram da popravim igru u defanzivi. Moja prednost je što sam brz i umem da gradim igru, ali ću se truditi da budem još bolji i da popravim nedostatke''.

Susret sa Ozilom mogao bi da se dogodi sledećeg januara kada odlazi u London na još jednu važnu probu u svojoj kratkoj karijeri. Tobdžije su pokazale interes da vide šta može dečak iz Tumbe kraj Stokholma kada se nađe u konkurenciji probranih koji su već stekli pravo da nose dres Arsenala. Do sada je sve slične ispite uspešno prolazio, uključujući i onaj kada se u Halmstadu stvarala selekcija U15 Švedske.
''Treneri iz švedskog saveza primetili su me na turniru u Halmstadu. Pored mene pokazali su se Dragan Kabić i Dušan Jajić iz Haningea, pa od avgusta ove godine igramo za selekciju dečaka rođenih 1998. godine i već smo zabeležili četiri nastupa. Rodio sam se u Švedskoj, ali bih želeo da jednog dana obučem dres Srbije'', zaključio je Tasić.

MARKEC JE IDOL MLADIH

Roditelji su mu poreklom poreklom iz Leskovca. Filip Tasić obožava Partizan, raduje se pobedama Barselone i Arsenala, a od srpskih igrača voli da gleda Lazara Markovića.
''Markec je jedan od mojih idola. Sada je, nažalost, otišao iz Partizana u Benfiku, pa mi je pažnju privukao Nišlija Andrija Živković. Lepo igra, s pravom ljudi misle da je on nova nada našeg fudbala''.


tagovi

Filip TasićSrbijaSrpski sinovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara