""
""

SRPSKI SINOVI: Sprinter u veznom redu

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.02.14. | 13:05

MOZZART Sport predstavlja Nemanju Petrovića, koga Švajcarci vrbuju u njihovu reprezentaciju, ali on sanja dres Orlova

MOZZART Sport predstavlja Nemanju Petrovića, fudbalera Ciriha i potencijalnog reprezentativca Švajcarske, selekcije U17. Rođen je 15. oktobra 1997. godine u Horgenu, gradiću ciriškog kantona, smeštenom na obali poznatog jezera. Odatle se sa sedam godina uputio ka akademiji poznatog kluba.

Od dana uspešnog predstavljanja stručnjacima Ciriha do danas nije menjao klupske boje. Kao član plavo-belih afirmisao se u omladinskom fudbalu Švajcarske i zaslužio je status reprezentativca, ali je ovaj talentovani dečak zbog izuzetnih atletskih sposobnosti mogao da bude i sprinter.
Na svakom gradskom takmičenju bio sam najbrži sprinter. Ipak, mnogo su mi draža priznanja koja sam dobijao kao fudbaler, jer fudbal je moj život, nešto što volim od malih nogu i čime bih želeo da se u budućnosti bavim kao profesionalac, kaže za MOZZART Sport Nemanja „Nemi“ Petrović.

Izabrane vesti

Prve nagrade počele su da pristižu sa učešćem na prvim takmičenjima, već posle dve godine treniranja. Zatim se gotovo svake godine sa većih turnira vraćao kući sa priznanjem za najboljeg igrača, da bi ga 2012. godine selektor Švajcarske U15 Iv Debone uvrstio na spisak reprezentativaca za utakmicu sa vršnjacima iz Velsa.
Mnogo sam razmišljao o igranju za reprezentaciju. Oduvek sam sanjao dres Srbije, ali mi se još nije ostvario san. Dobio sam dosad dva poziva od Fudbalskog saveza Srbije, ali, nažalost, nikad nisam mogao da ih uskladim sa obavezama koje imam prema školi i klubu.   

Petrović ističe da mu je cilj da se afirmiše u matičnom klubu, gde osim treninga pohađa i redovnu školu, a da se kasnije dokaže u jačem takmičenju od švajcarske Superlige. Igra u veznom redu i idol mu je Portugalac Kristijano Ronaldo. Vaspitan je da navija za Cirih i Crvenu zvezdu, a voli i Real Madrid.

-------------------------------------------------------------------

STEVANOVIĆ BRILJIRA U FIORENTINI

„Srpski sin“ Viktor Stevanović briljira poslednjih nedelja u dresu Fiorentine. Momak rođen 1997. godine koji je, podsećamo, letos iz austrijskog Graca prešao u redove ljubičastih iz Firence, uspešno se vratio na teren posle perioda obeleženog povredama, a svoje znanje i spremnost na najbolji način je demonstrirao prošlog vikenda u Rimu protiv Rome.

Konačni rezultat meča bio je 2:2, pri čemu je talentovani Srbin gospodario desnom stranom terena zaustavivši najboljeg igrača i kapitena domaćeg tima.
''Igram dobro, zadovoljan sam, iako znam da ću biti još bolji, jer će mi se isplatiti trud koji ulažem svakodnevno na treninzima'', rekao je za MOZZART Sport Viktor Stevanović

------------------------------------------------------------------

MODIĆ DO 2017. U MILANU

Jedan od najboljih fudbalera omladinske škole Milana Mihael Modić, o kome je MOZZART Sport takođe pisao, potpisao je u utorak 11. februara trogodišnji ugovor sa Rosonerima koji će važiti do 30. juna 2017. godine. Po isteku obaveze o stipendiranju Modić će imati 19 godina i biće spreman za potpisivanje profesionalnog ugovora.

Njegov brat Andrej, reprezentativac BiH, nastupa za tim primavere Milana na Vijaređo kupu, a tokom ove sezone često se nalazio i na klupi prvog tima.

 


tagovi

srpski sinoviSrbijaNemanja Petrović srpski sinovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara