"Ješić"
"Ješić"

SRPSKI SINOVI: Marko Ješić - Preko Srbije na zapad

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.06.14. | 09:31

MOZZART Sport predstavlja Marka Ješića, bivšeg reprezentativca Australije, fudbalera San Pegeses iz Hongkonga.

JešićMarko Ješić je rođen 7. avgusta 1989. godine u Ferfildu, a već sa pet godina zaigrao je za najmlađi tim srpskog kluba Beograd. Od 11. godine prošao je prvu selekciju zaigravši za najbolji tim Novog Južnog Velsa, da bi posle toga postao stipendista Instituta za sport, gde nastavu pohađaju i treniraju najbolji mladi sportisti te oblasti.
"Prve dve godine sam sa Institutom dolazio po četiri nedelje u Evropu kako bismo u mečevima s Borusijom Dortmund, PSV-om, Anderlehtom i Genkom videli gde nam je mesto po kvalitetu. U trećoj godini školovanja išli smo u Argentinu i na turniru sa najjačim ekipama te zemlje došli do drugog mesta, posle poraza od njihove selekcije U17. Iste godine izborio sam mesto u reprezentaciji U17, sa kojom u Japanu osvajam turnir pobedom nad Mađarskom u finalu", priča za MOZZART Sport Marko Ješić.

Kao najbolji strelac Novog Južnog Velsa u svom uzrastu postaje član Australijskog instituta za sport i napadač U20 nacionalnog tima. U svet odraslih zakoračio je 2008. godine kao profesionalac. Potpisao je ugovor sa Njukasl Džetsima.
"Prvi meč za Džetse sam počeo sa klupe, a drugi sam krenuo od prvog minuta i odmah postigao debitantski gol protiv Melburn Viktorija. U sledećoj sezoni igrao sam u azijskoj Ligi šampiona, a ključna utakmica bila je protiv Nagoje Dragana Stojkovića Piksija na njihovom terenu. Poveli smo sa 1:0 posle moje asistencije, ali sam se u drugom poluvremenu teško povredio. Zbog toga sam odsustvovao narednih 10 meseci i izgubio šansu da se nađem u ekipi U20 za Svetsko prvenstvo".

Izabrane vesti

Povratak na teren pokazao je da pauza nije uticala na gubitak ambicije kod talentovanog fudbalera. Ješić se brzo nametnuo selektoru U23, ali se promenom trenera u Džetsima zakomplikovala klupska karijera.
"Imao sam dve loše sezone, pa sam odlučio da promenim klub i da narednih šest meseci igram u Hongkongu za San Pegeses. Bilo je to novo iskustvo i prilika za dokazivanje, ali ovde fudbal nije na zavidnom nivou, tako da se neću zadržati duže od ranije dogovorenog".

Stručnjaci u Australiji ističu da su najjače oružje mladog Srbina odličan pregled igre, završni pas, a posebno jak i precizan udarac, što će ga uskoro vratiti na veliku fudbalsku scenu u Australiju ili Evropu.
"Moja velika želja je da jednog dana obučem dres reprezentacije Srbije. Isto tako mislim da bi bilo dobro ako bih zaigrao u nekom srpskom klubu, jer se mnogo kvalitetnih igrača tako izborilo za ugovor na zapadu Evrope", rekao je Ješić.

STARA JUGA U HONGKONGU

JešićBrojne ponude azijskih kliubova mogle bi da zadrže Ješića na tom kontinentu, iako postoje vanfudbalske stvari na koje se teško navikava.
"U Hongkongu društvo mi prave uglavnom igrači iz bivše Jugoslavije. Grad je mnogo lep, sve je blizu. U velikom broju zgrada nalaze se prodavnice, bazeni, fitnes centri i sve je to finansijski pristupačno, ali zagušljivo je i teško se rešava problem zagađenosti vazduha", dodao je Ješić.


tagovi

srpski sinoviSrbijaMarko Ješić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara