""
""

Srpski derbi u Sofiji: Jorgačević - Borjan 1:1, u meču koji je trajao 100 minuta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.10.15. | 13:02

Naši golmani cenjeni u Bugarskoj

Bez pobednika u srpskom golmanskom okršaju na teritoriji Bugarske. Zvanični šampion Ludogorec odoleo je lideru na tabeli Levskom u derbiju 12. kola A lige i trku za prvaka ostavio prilično otvorenom, posle meča koji je našim ljubiteljima fudbala bio interesantan zbog duela Bojana Jorgačevića i Milana Borjana.

Na kraju je bilo 1:1. Obojica su primila po gol, međutim, u nekoliko situacija odličnim intervencijama spasavala svoje ekipe. Jorgačević je pre početka derbija dobio priznanje za najboljeg fudbalera Levskog za septembar, u izboru navijača domaćeg kluba. I činilo se da sve ide na vodenicu tima iz glavog grada posle pogotka Živka Milanova u 39. minutu, koji je u pokušaju da centrira prevario kompletnu odbranu gostiju.

Izabrane vesti

Zanimljivo je da je odmah posle meča Vladislav Stojanov stao u odbranu Milana Borjana, iako je upravo zbog dobre forme bivšeg golmana Radničkog iz Niša izgubio mesto među stativama.
Ne bih detaljisao, neka procene stručnjaci, ali mislim da je situacija kod gola Levskog bila poprilično teška, Borjan je ispred sebe imao dosta igrača, koji su mu zaklonili pogled prilikom šuta protivnika“, rekao je Stojanov.

Ludogorec je poravnao posle sata igre izvanrednim golom Rumuna Kešerua iz slobodnog udarca, u situaciji u kojoj je Jorgačević bio bespomoćan.

Posle ukupno 100 minuta igre, zbog nekoliko prekida usled bakljada i velike tenzije, Levski i Ludogorec su osvojili po bod, kojim je domaćin sačuvao lidersku poziciju (isto poena kao i Loveč), dok je gost iz Razgrada na trećoj poziciji sa jednim korakom zaostatka.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Star sport)


tagovi

Milan Borjanmeđunarodni fudbalLudogorecLevskiBojan Jorgačević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara