""
""

Srećan rođendan, gospodine golgeteru! Žonas prvi do granice 30, Benfiki očišćen put ka het-triku titula (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.04.16. | 23:31

Orlovi nadvisili Bragu u uvodnom meču 28. runde Primeire - 5:1

U visokom letu Orlovi grabe ka het-triku šampionskih kruna. Benfiku, izgleda, nema ko da zaustavi. Porto jeste dobio prethodni derbi, Sporting će nastaviti da pritiska, ali četa Ruija Vitorije na putu ka novom naslovu više nema rivala iz kategorije nezgodnih, jer je u prvom meču 28. kola preskočila još jednu visoku prepreku i trijumfom nad Bragom nastavila pohod na odbrani titule - 5:1!

U Lisabonu je sve bila pesma za navijače Benfike. Uželeli su se svojih miljenika posle dve sedmice odustva usled reprezentativnih obaveza, a onda su se umetnici na terenu postarali da publici podare šou program. Blistao je Kostas Mitroglu, koji je sa dva gola uništio odbranu Brage, a uz rame prekaljenom grčkom reprezentativcu večeras je bio Brazilac Žonas.

Izabrane vesti

Momak koji igra sezonu karijere potvrdio da je u ovom trenutku možda i najbolji napadač u Evropi. Bar kad je realizacija u pitanju. Uostalom, ovo mu je bila 29. utakmica ove sezone i čak 30. gol. Prvi je fudbaler na Starom kontinentu koji je stigao do kote 30 u državnim prvenstvima, takav učinak nemaju ni Lionel Mesi, Kristijano Ronaldo, Gonzalo Iguain, Robert Levandovski...

Razumljivo, Žonas - koji danas slavi 32. rođendan - vodi u trci za Zlatnom kopačkom, namenjenom najboljem strelcu Evrope. Mada, ima i sjajne saradnike. Poput već pomenutog Mitroglua ili Picija, pa Samarisa, ali i one čiji se učinak ne gleda kroz golove. Na primer, Ljubomir Fejsa je večeras bio sjajan na sredini terena, iaoko je u 65. minutu napustio igru.

Četiri minuta kasnije na teren Luža je kročio još jedan Srbin, Nikola Stojiljković, međutim, nije uspeo da spreči rezultatsku katastrofu Brage, koja sad zaostaje ravno 20 bodova za Benfikom. Sporting je pet koraka iza, Porto velikih devet...

PRIMEIRA - 28. KOLO

Petak:

Benfika - Braga 5:1 (3:0)
/Mitroglu 17, 71, Žonas 37 pen, Pici 40, Samaris 75 - Santos 90+3 pen/

Subota:

17.15 Aruka - Akademika
19.30 Maritimo - Nasional
21.45 Vitorija Gimaraeš - Boavista

Nedelja:

17.00 Uniao Madeira - Vitorija Setubal
18.00 Estoril - Pasoš Fereira
20.15 Moreirense - Rio Ave

Ponedeljak:

20.00 Porto - Tondela
22.00 Belanenses - Sporting

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Action images)


tagovi

ŽonasPortugalEvropaBragaBenfika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara