""
""

Srbin postavlja standarde u Belgiji: Perfektni Vukomanović pokorio i Genk! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.11.14. | 22:05

Standard predvođen mladi srpskim stručnjakom slavio na gostovanju Genku (2:0). Vukomanović sa četiri vezane pobede doveo ekipu iz Liježa do četvrtog mesta PRO lige

On nije Vukomanović, on je prepredeni trenerski vuk za sve rivale u Belgiji! Bivši štoper Crvene zvezde, Obilića i Rada definitivno je rešen da postavi nove standarde u Beneluksu. Preuzeo je kormilo Standarda iz Liježa u delikatnom trenutku, dobio na raspolaganje rastrojenu ekipu, ali je za samo tri sedmice napravio čudo kome se niko u Liježu nije nadao.

Pred četom Ivana Vukomanovića pao je i Genk (2:0). Gol Pola Mpokua bio je nagoveštaj da će Standard da odnese ceo plen sa teškog gostovanja. Mladi srpski stručnjak na taj način samo je produžio perfektan niz. Od kada je započeo samostalnu trenersku karijeru ostavio je četiri pobede u prvenstvu i to bez primljenog gola. Aktuleni vicešampion, koji je ne tako davno bio pri samom dnu, posle pobede nad Genkom stigao je do četvrte pozicije na tabeli PRO lige. Što je još značajnije Standard ima samo četiri boda manje od drugoplasiranog Briža, ali i utakmicu manje.

Izabrane vesti

Nema sumnje da bi Lijež posle Milana Jovanovića vrlo brzo mogao da dobije novog omiljenog Srbina. Standard je u Genku ponovo demonstirao sjajnu defanzivnu igru, sveo rivala na minimalan broj izglednih šansi. Sa druge strane za gol se potrudio Mpoko, pošto je već u 13.minutu na perfektan način izveo slobodan udarac i u stilu Nikole Drinčića probušio mrežu rivala. Genk je imao incijativu, ali je pobedu Ivana Vukomanovića potvrdio Mujangi u zaostavnom vremenu. Šansu u timu Genka u samom finišu dobio je i bivši napadač OFK Beograda Aleksandar Čavrić.

PRO LIGA - 15. KOLO:

Gent – Anderleht 0:2 (0:1)
/Mitrović 42, Konte 79/

Klub Briž – Vesterlo 5:0 (2:0)
Kastiljo 7, 60, 89, Timons 24pen, Duarte 52/

Genk – Standard 0:2 (0:1)
/Mpoku 16, Mujangi 90/

 Lokeren - Beveren 3:0 (1:0)
/Patosi 23, De Pauev 59, Dutra 60/

Petak:

Ostende - Zulte Varegem 1:3 (1:1)

/Brilijan 23 - Endaje 26, Verbum 51, Dehajn 82/

Subota:

Kortrajk - Lirs 1:0 (1:0)

/Vils 31 ag/

Mehelen - Serkl Briž 1:1 (0:0)

/Hani 60 - Kabanaga 84/

Muskron - Šarlroa 0:2 (0:1)

/Kebano 33, 69/

(Foto Action Images)

 


tagovi

BelgijaEvropaivan vukomanovićŽupiler Pro ligaStandard Lijež

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara