""
""

Srbin postavio rekord u Češkoj - 715 minuta bez primljenog gola

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.11.15. | 17:32

Posle takvog učinka Mihaila Jovanovića cene na više destinacija

Nije lako biti najbolji. Postavljati rekorde. Makar i u Drugoj ligi Češke. A baš je to uspeo – Srbin. Mihailo Jovanović (26), rođeni Užičanin, ove sezone jedan je od ključnih igrača Karvine, kluba koji je primio ubedljivo najmanje golova u pomenutom takmičenju.

Svega šest na 15 utakmica, što je i zasluga nekadašnjeg prvotimca Jedinstvo Puteva, koji privodi kraju treću sezonu u Češkoj.
Izuzetno sam zadovoljan učinkom ove jeseni. Klupskim, ali i ličnim. U uvodu sezone postavli smo sezonski rekord Druge lige Češke, uspeli smo 715 minuta da izdržimo bez primljenog gola. Kasnije smo taj učinak malo pokvarili, ali i dalje smo najbolji u ligi. Od 15 utakmica naša odbrana na čak deset je sačuvala mrežu. Ukupno smo primili šest golova“, raportira Jovanović.

Izabrane vesti

Posle ovakvih izdanja prirodno se nameće pitanje da li ostaje u klubu koji ga je i doveo iz Srbije.
Jovanoviću ugovor ističe 31. decembra, to znači da krajem jesenjeg dela sezone postaje slobodan u izboru nove sredine. Već su ga zvali iz Mlade Boleslav i Banjika, a osim provoligaških klubova, u opticaju su poljski Vilsa iz Ploka i Gornjik iz Zabrežja, kao i Termalice“, dodao je Mihailov zastupnik Petar Bazić, koji vodi računa o njegovoj karijeri.

Nije isključen ni ostanak u Karvini, ali...
Sa čelnicima Karvine smo u izvanrednim odnosima, jer su mu oni dali šansu kad niko u Srbiji nije hteo i kad je Jovanović čak planirao da „batali“ karijeru. Posle ovako dobrih izdanja red je da se „naplati“, a ako se bude vraćao u naš fudbal onda to može da bude samo vrhunski klub“, dodao je Bazić.

Pratite MOZZART in a Vajberu!

(FOTO: Mihailo Jovanović, lična arhiva)


tagovi

Mihailo Jovanovićmeđunarodni fudbalKarvinaEvropaDruga liga ČeškeČeška

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara